Daniel Svedberg blev både framspelare och målskytt i segern mot Motala

Gripen åkte hem med seger efter bortamötet mot IFK Motala.

Det var en rätt behaglig decemberkväll i Motala, denna onsdag då Gripen spelade bortamatch mot de blåvita östgötarna.
Detta skulle komma att bli en match där disciplin och tålamod var ledorden för framgång.

Den första halvleken började så som nog de flesta trott; två lag som mest kände på varandra. Inga mål kom heller i den första halvleken. För Gripens del så var den hetaste chansen det grymt hårda skott som Martin Apelqvist fick till men som tyvärr träffade målburens överliggare. Halvtidsresultatet var alltså det lite ovanliga 0-0.

I den andra halvlekens början så var det bättre fart på båda lagen. Och chanser tillkom också rätt snabbt.
Matchens första mål kom i den 52:a matchminuten, då Martin Apelqvist satte dit 0-1. Ledning för Gripen, alltså.
I den 58:e minuten var Martin framme igen och utökade ledningen till 0-2.
Gripen hade i det här skedet rätt bra koll på händelserna på isen, men åkte på två täta utvisningar. Detta numerära överläge utnyttjade Motala som i den 63:e minuten ordnade reducering till 1-2.
Men inte såg man någon oro bland de för dagen vittröjade spelarna i Gripen. Istället körde man bara vidare och i den 64:e matchminuten ordnade Anders Englund 1-3 då han mycket snyggt förvaltade ett frislag.
I den 70:e minuten reducerade Motala till 2-3 genom straff. En straff som Christopher Smerkerud för övrigt var riktigt nära att komma åt.
Sedan kom även kvitteringen för Motala tämligen omgående då de utnyttjade en chans i den 71:a minuten.
Men inte heller detta mål kunde rubba Gripens kampvilja och starka moral. Istället jobbade man på i både defensiven och offensiven. Sedan kom även 3-4 i den 77:e matchminuten då Martin Arvidsson fick på ett hörnskott som blev för hårt för Motalas mur att mota på mållinjen. I den 81:a minuten gjorde sedan Daniel Svedberg 3-5 på ett nästan identiskt vis.
I den 86:e minuten reducerade Motala till 4-5, men närmare än så kom de inte.
Gripens försvarsarbete var beundransvärt och när slutsignalen kom var det ett gäng mycket glada spelare som åkte fram till sina supportrar och tackade för stödet de fått under matchen. Ett gott dagsverke gav två sköna poäng.

För Gripens del väntar nu Otterbäcken som gästar Slättbergshallen på lördag. Matchstart kl.15.