-

Dubbla matcher i helgen

Frillesås åker på en liten ”road trip” i helgen då man först möter IFK Motala på lördag och sedan Tjust på söndag.

Efter en minst sagt sämre insats föregående helg är det dags för revansch på lördag 15.00 för Frillesås då man skrinnar in på XL Arena i Motala. Chansen kanske inte är så stor på pappret mot Motala men östgötarna har inlett serien med två raka förluster, Nässjö 3-6 och Jönköping 2-6. Men ska man inte tappa alltför mycket mot de övriga tippade topplagen så är nog vinst ett måste mot Frillesås.

Det har tappat flera klasspelare som exempelvis Lukas Persson, David Brodén, Olle Nordlund och rutinerade målvakten Martin Heurlén. Dessa har man ersatt med Björn Einarsson från Vetlanda, Fredrik Lönn och Oscar Thor från Åtvidaberg och två målvakter i form av Joakim Bergqvist Villa och Jacob Claesson från Örebro. En nygammal tränare har man också då Dennis Gustavsson är tillbaka efter en sejour i Örebro. Kvar i laget finns ju sedan tidigare mittfältaren Jonas Eriksson, Patrik Spångberg och Erik Ågren vilket gör att laget har massor med offensiv kraft.

Efter drabbningen på lördagen åker Frillesås ner till Gamleby för övernattning och match mot Tjust vid samma tid på söndag. Denna match är ju från premiäromgången då hemmalaget ännu inte fått upp någon is. Tjust är nykomling i serien men har erfarenhet från allsvenskan sedan tidigare och man har stött på varandra ett flertal gånger under åren. Årets upplaga av de röda är ett jämnt lag med några individuella toppar. Man har en bra målvakt i den finske Jussi Altonen som också har fått sällskap av landsmannen Jakko Neimi som håller till i andra änden av planen, nämligen som anfallare. I laget finns veteranen Anders Davidsson kvar som tillsammans med Hampus Ivarsson och ovan nämnde Neim kommer att få dra ett stort lass men man har även några talangfulla spelare som säkert kommer att blomma ut under säsongen.

Hittills i serien har man förlorat mot Surte 3-7 och mot Gripen 2-6 vilket visar att laget har goda kvaliteter och inte kommer att bli något strykgäng. Men ändå känns det som om Frillesås inte ska bli kvar där nere så bör det nog bli en vinst på Tjustvallen. Tjusts lördagsmatch spelas i Lidköping mot just Lidköpings AIK.

Frillesås åker iväg med samma matchtrupp som spelade mot Tranås med ett tillägg då Oscar Bruhn kompletterar som extraspelare.

/Knubbe

Fredrik Brorsson2013-11-22 22:13:44
Author

Fler artiklar om Frillesås