Dubbla vinster i helgen för HIK

En tight och nervös match på lördagen slutade 5-4 hemma på Sollentunavallen, och en allt annat än tight match på söndag i Sundsvall slutade med storseger 11-1.

På lördagen var stämningen på topp! Vi hade, efter en halv evighet (nästan SJU år!) äntligen fått en hemmamatch på Sollentunavallen på en lördag! Måtte det inte dröja sju år till nästa...!

Matchaffischer längs Sollentunas fem pendeltågsstationer, och mycket kampanjande på Facebook kan kanske ha lockat några extra åskådare. För i slutändan blev det faktiskt tresiffrigt antal åskådare (103 personer) som tog sig ner till Vallen denna fantastiska bandydag. Två minusgrader, vindstilla och blå himmel Magiskt!
Ett antal bortasupportrar, iförda likadana orangegröna mössor med Östersunds BS-text, fanns på plats. Säkerligen 15-20 stycken till antalet.

Vi i The Lundeners genomförde en mycket trevlig uppvärmning med lunch och dryck på puben innan vi begav oss ner till bandyarenan.

HIK inledde starkt, och säsongens förmodligen bästa 30 minuter genererade fyra raka hemmamål, varav de två första på hörnor, och det fjärde på frislag. Inte illa!
Men, som vi har vant oss vid denna säsong, så kan HIK tappa vad som synes vara ett stabilt grepp. Likaså denna gång, när laget såg mätt och passivt ut efter den strålande starten, då ÖBS plötsligt reducerade trefaldigt under den första halvlekens slutkvart. Vips blev alltså 4-0 hastigt och mindre lustigt 4-3.
Andra halvlek blev lite mer tillknäppt, med en del farliga chanser främst för HIK, men ÖBS var helt klart med och var inte långt ifrån en kvittering.

HIK gjorde dock nästa, extremt viktiga mål. Lite kul att Joel Portinsson gjorde detta mål, då han har Östersunds BS som moderklubb! Matchen fick nerv igen få ÖBS återigen reducerade, och med 5-4 på resultattavlan och en extremt långsam matchklocka gav oss nästan magsår på läktaren.
Det gick vägen, men det var som sagt tätt och jämnt. Rättvis seger? Ja, enligt mitt tycke
.
Ett par extra rader om publiken och i synnerhet The Lundeners insats på läktaren är på sin plats: Den här matchen var vi riktigt bra! Vi var runt tio personer som aktivt sjöng, klappade och bankade i plåtväggen bakom läktaren, och skapade riktigt bra stämning matchen igenom. Vi kan klappa oss själva på axeln, för insatsen denna dag var av topplass. Bästa drag hittills denna säsong, helt klart! Att det var en lördagsmatch bidrog enormt till detta! Mer sånt framöver tack!
Detta var match 108 i följd för The Lundeners, och därmed satte vi punkt på ett snyggt sätt! Över 100 pers, lördagsmatch, vinst, och superbt drag på klacken. Ett snyggt sätt att sätta punkt på en fantastisk svit! Det är vi stolta över!

För redan dagen efter var det dags igen! Selånger borta, och för första gången alltså ingen Lundener på plats på läktaren sedan 2016. Men, det gick galant! HIK pulvriserade ett hemmalag som inte verkar räcka till i division 1 denna säsong. En klar seger för HIK med hela 11-1 blev det på Gärdehov! Så typiskt att HIK drämmer till med säsongens överlägset största seger, och så är ingen av oss i klacken på plats! Vilken ironi!

Nåväl. Nu återstår bara tre matcher av säsongen, och det blir tight hela vägen in. Gustavsberg leder en poäng före HIK. Djurgården ligger på tredje plats, två poäng efter oss. Det drar ihop sig till avgörande i denna mycket intressanta serie, och vilka två lag får kvala? Vi hoppas givetvis att Helenelund blir ett av dom.

Nästa match spelas hemma på Sollentunavallen om en vecka, mot knepiga Skutskär (som också har en chans att hugga på kvalplats). Det blir nog lika nervöst som vanligt!

Matchfakta lördag 4/2 13:30, Sollentunavallen:
Helenelunds IK - Östersunds BS 5-4 (4-3)
Publik: 103, varav ca 15-20 bortasupportrar.
Målskyttar HIK: Bridholm 2, Rönnqvist, Hård, Portinsson.
Hörnor: 13-12.

Matchfakta söndag 5/4 15:00, Gärdehov:
Selångers SK - Helenelunds IK 1-11 (1-5)
Publik: 67 (inga Lundeners på plats)
Målskyttar HIK: Hård 4, Ahlqvist 3, Bridholm 2, Mökander, Portinsson.
Hörnor: 3-13. Straffar: 0-2.





 

Stefan T2023-02-05 18:02:20
Author

Fler artiklar om Helenelund