Elitserien tisdag 10 januari

Elitserien tisdag 10 januari

Hej bandyvänner!
Då jag fått lite tid över så tänkte jag hjälpa Fredrik Wiberg under slutdelen av säsongen o skriva lite bandy här på Svenska Fans Sverigesida. Det blir lite tips o sammanfattningar inför och emellan matcher plus någon krönika och lite annat mellan jobb o snöskottning.
Säsongen har ju kommit en bra bit på väg och de flesta lag har spelat runt 17/18 matcher och sen har Frillesås 16 matcher just nu… lirar ju hemma mot Bollnäs i morgon onsdag.

Men redan ikväll var det 5 matcher på programmet… vi kollar lite vad som hände?

Hammarby Bandy – Västerås SK  8-6

Bajen kom med en förlust 0-4 borta mot Bollnäs och behövde en seger denna kväll o lite säkrare mark i den nedre striden av tabellen. Och som man gick på mot Mesta Mästarna… hela 7-0 ledning en bit in på andra o alla trodde nog det var klart… ja inte VSK då, som på Zinkensdamm till sist exploderade loss med en makalös forcering… men närmare än 6-8 kom man inte och en mycket viktig seger för Hammarby. Isac Karlsson och David Jansson 3 mål var för Bajen denna kväll. Hammarby nu nia på 14 poäng och VSK kvar då på andra plats och 24 poäng.

Edsbyns IF – IK Sirius  4-0       
Svenska Mästarna Edsbyn har haft en blandad säsong så här långt och inte kommit upp i den nivå som man hade under fjolåret. Senast tung förlust borta mot Vetlanda, som då även saknade skarpskytten Joakim Andersson med. Ja det blev ordning på torpet i Svenska Fönster Arena ikväll, då man efter knapp 1-0 ledning i paus i andra kunde gå ifrån till en komfortabel 4-0 seger till sist. Samuli Helavuori bäst med två mål för hemmalaget. Edsbyn 19 poäng nu och kvar på fjärdeplats medans de blåsvartrandiga ligger på en tionde plats med 13 poäng.

IFK Vänersborg – Broberg /Söderhamn 5-5
Kvällens mest dramatiska match utspelades i Arena Vänersborg, där hälsingelaget Broberg började bäst och satte två bollar i nät bakom målvakt Anton Svensson.  Man hade även 3-2 ledning innan hemmaliraren Joakim Johansson kvitterade strax innan pausen. Sen följde lagen sig åt fram till 5-5 kvittering av ex Vänersborgaren Robin Öhrlund i den 70:e minuten. Det stannade med ett kryss och delad pinne för lagen … Ilja Grachev IFK 2 mål och Martin Söderberg Broberg 2 mål denna jämna tillställning. Broberg då femma på 19 pinnar medans IFK ligger strax ovan kvalstrecket före Gripen på 12 poäng och bättre målskillnad.

Villa Lidköping BK  – Gripen Trollhättan BK 11-3
Derbydags igen i söder där just nu sist placerade Gripen skulle ta sig an suveräna serieledarna Villa. Ja det kunde väl bara sluta på ett sätt? Ja bollarna rullade faktiskt in med jämna mellanrum… 5-0 i paus blev det innan tidigare Villasonen numer i gripen, William Arvidsson spräckte nollan i starten av den andra… men detta var Villas match från början till slut även om Gripen krigade bra och kunde hyfsa till siffrorna till en 3-11 förlust, då krutröken lagt sig i Sparbanken Lidköping Arena. Fantastiske Christoffer Edlund 4 mål och utökar i skytteligan… sen ska vi väl lyfta den 21 årige tremålsskytten, Gustav Friman i Villa med! Grymma 32 poäng för Villa och Gripen kvar på 12 och just nu kvalplats.

IFK MotalaSandvikens AIK 1-5
Sandviken är lite upp o ner denna säsong… jag tror många hade placerat laget minst topp 4 innan start, och finns ju chans än om man börjar rada upp lite segrar. Och just denna kväll på alltid så svårspelade K-bygg Arena där Motala inte ofta förlorar, så hittade de svartvita en väg att ta en mycket viktig och till sist säker bortaseger. Det var 1-2 i paus och match länge innan Hannes Edlund, Linus Forslund och Denis Henriksen till sist ökade på för SAIK till 5-1, en ledning man höll matchen ut. Motala i en sämre trend nu sen man var uppe o nosade i toppen tidigare… nu åtta på 16 pinnar medans SAIK är sjua på 18 poäng, en efter VBK och Broberg på 19 ovan topp 6 strecket.

-----

Ja det var kvällens matcher det… i morgon tar Frillesås emot Bollnäs hemma på Sjöaremossen och till helgen så spelas en rad matcher... jag hoppas hinna med lite tips inför dessa senast fredag.

Ja nu önskar jag alla er en mycket fin vecka och så hoppas vi på en fortsatt jämn och härlig elitserie där alla kan slå alla en bra dag (Ja kanske inte Villa?)... det är mycket bra för bandyn i Sverige.

Torleif Wikströmtorleif.wikstrom@telia.com2023-01-10 21:58:00
Author

Fler artiklar om Sverige