Elitserietips 27/28/29 Januari
6 nya heta matcher på programmet i helgen!

Elitserietips 27/28/29 Januari

Elitserietips 27/28/29 januari

Hej på er!
Hoppas ni hänger med nu då elitserien i bandy är inne i ett mycket viktigt skede av säsongen… 16 raders system i onsdags gav 4 rätt och den stora skrällen var Motala som besegrade Edsbyn borta med 6-3! Hade tippat precis tvärtom jag och varnade också inför att omgången såg klurig ut… nöjd med mitt kryss på Frillesås mot SAIK ändå, men ”Frille” kunde lika gärna tagit hela poängskörden då man brände en straff i slutskedet.
Nog om detta nu kikar vi framåt och det ska spelas 6 matcher fredag till söndag… en ikväll och fyra lördag samt en match på söndag, här nedan kommer mina tips inför detta. Kör på med 16 rader, två säkra och fyra halvgarderingar.
-----

Fredag 27 januari 19.00

Bollnäs GIF – Broberg Söderhamn 
Ett stekhett hälsingederby inleder helgen och redan nu så är det cirka 2000 personer som förbokat biljett! Kommer bli ”lapp på luckan” alltså i SBB Arena och gästande Broberg kommer från 3-7 förlust hemma mot VSK i onsdags… man behöver verkligen poäng nu, frågan är om man klarar det mot ett pånyttfött Bollnäs med alla spelare utan Philip Flodstam (avstängd tre matcher) med i laget? Bollnäs i sin tur har vänt spelet hemma och i sina tre senaste kamper har man lika många segrar och hela 16-3 i målskillnad! Jag tar ställning och ger serietrean Bollnäs tipsnicken, men garderar med ett kryss då derbyn alltid är luriga.
Tips: 5-3 / 4-4  (1-X)

Lördag 28 januari… alla matcher 15.00

Frillesås BK – Edsbyns IF
Många hemmakamper nu för ”Frille” som senast bröt den tuffa trenden med förlorade matcher på Sjöaremossen. Man vände och gick upp till 6-4 mot SAIK men fick nöja sig med 6-6 trots en missad straff på övertid. Kanske var det vändningen ändå för Frillesås som nu har 9 poäng, tre upp till 11:an och 12:an i serien Gripen och Vänersborg. Edsbyn fortsätter att blanda o ge, senast mycket överraskande torsk hemma mot Motala, nu måste laget stäppa upp om det inte ska bli play in och åttondelsspel? Ja jag har mycket svårt att bestämma mig, var ju en vändning som tog byn till seger hemma mot ”Frille”, utgång tvåa och en chansetta får det bli.
Tips: 4-6 /5-4   (1-2)

IFK Motala –Villa Lidköping
Vilken succé senast för IFK som fullständigt kontrollerade en stark bortaseger mot byn… två raka och hårt jobb in i kaklet nu för att behålla en topp 6 plats och kvartsfinalspel!  Villa sköljer i sin tur över allt och alla lag så här långt… bara två kryss som plumpar denna säsong för storfavoriterna till SM Guldet 2022/23! Ute nu och ny seger lär komma… men med en dåres envishet så garderar jag igen, Motala borta är aldrig lätt och utgången med tvåa är solklar såklart… men plitar ner ett litet skrällkryss för att få upp oddset lite! Se upp för formtoppade Philip Floren i hemmalaget!
Tips: 4-7 / 4-4  (1-X)

Vetlanda BK – IFK Vänersborg
Spännande match mellan två lag som verkligen skiljer sig denna säsong… VBK 21 poäng och femma just nu, medans ”Väners” slirar där nere i botten med Gripen och Frillesås… 12 pinnar efter 7 poäng tidigt på säsongen är inte bra? Känns nästan som en måstematch nu för Vänersborg.., och visst skulle man kunna skrälla här även om form och inte mycket talar för det. Såg att Jocke Andersson inte var med sist heller för de gula… men man vann ändå och hemma är man starka… klar utgångsetta till ett skridskostarkt VBK, såg dem mot Bollnäs och finns kvaliteter i laget… jag drar ändå till med en chansning här, men då måste IFK försvara sig grymt bra och sen lyckas i kontringsspelet med Gratchev och Emil Viklund 26 mål tillsammans så här långt! Tror på målsnål tillställning då det gäller så mycket för båda lagen och försvaret lär sättas i första rummet.
Tips: 5-3 / 3-3  (1-X)

Hammarby  Bandy – Gripen Trollhättan
Bajen tog en fin skalp senast och lite säkrare mark nu för en åttondelsfinal och att spela sig in i slutspelet! Isak Karlsson som värvades från AIK har verkligen gjort skillnad… den reslige renodlande målskytten har pangat in 21 mål (inga assist) för söderbröderna så här långt! 16 poäng nu fyra före Vänersborg och just Gripen… ja seger i morgon och allt pekar på minst play in. Gripen då? Ja laget jobbar på, senast så orkade man inte hela vägen borta mot Vetlanda, men man krigade starkt och nu måste man täta allt och även hitta tillbaka till ett bättre omställningsspel med… känslan är ändå att pådrivare Johan Esplund och Gripen inte riktigt har formen i zenit mot ett Hammarby med stärkt självförtroende efter senaste segern… tar ställning och spikar ett för dagen stärkt Bajen hemma på ”Zinken”.
Tips: 8-3  (1)

Söndag  29 januari i 13.15

Västerås SK - IK Sirius
Vi rundar av helgen med match på klassisk bandytid 13.15, det är Mesta Mästarna Västerås som hemma tar emot ett IK Sirius i stort poängbehov. Grönvitt just nu tvåa och det känns som tåget så sakta nu bara rullar på… jag tippade innan säsongen SM Final mellan Villa och VSK, och det finns inget som talar emot detta nu heller… tvärtom så verkar dessa två lag dominera allt mer. Sirius brukar dock göra bra matcher i ABB Arena Syd, och jag tror man är med länge här även om jag har svårt att se att man efter storförlust senast ska få med sig någon poäng på söndag. Kan man få ett kryss med sig så är det en skräll… man har tre pinnar upp på Vänersborg och Gripen, och jag tror man får försöka hålla det avståndet med segrar på hemmais. VSK som tog en stark seger borta mot Broberg senast seglar fram emot en andraplats i grundserien!
Tips: 6-3  (1)

-----

Ja det var mina tips inför helgen det… hoppas ni har det fint och nu laddar vi för härlig bandy från fredag till söndag!

 

Torleif Wikströmtorleif.wikstrom@telia.com2023-01-27 12:59:00
Author

Fler artiklar om Sverige