En förlust och en seger
Kalle Mårtensson var med i båda matcherna under helgen och satte två mål.

En förlust och en seger

Under helgen har LBK spelat sina två första träningsmatcher för säsongen och det blev förlust mot Broberg på lördagen med 7-3 (1-2). På söndagen körde de gulgröna över seriekollegan Rättvik med 10-2 (8-0).

Lördagens träningsmatch mot Broberg i Dina Arena slutade med söderhamnsseger, 3-7 efter att LBK höll spelat ganska bra uppe hela matchen, men att det drog iväg lite på slutet. Niklas Eriksson gjorde säsongens första mål för LBK när han kvitterade till 1-1 i början av matchen.

På målvaktssidan var både Jimmy Svensson och Niklas Strömberg borta. Jimmy dras med Twar och Niklas drog en baksida i veckan. Det gjorde att Axel Nilzon, 16 år (ja han är son till Lännart Nilzon) var målvaktsavbytare under helgen bakom Jonas Svensson. Vilade denna match gjorde Tobias Björklund, Magnus Mill, Fredrik Hansson och Christoffer Norgren. Det innebar att nyförvärvet från just Broberg, Jonas Engström spelade på topp tillsammans med Kalle Mårtensson, med Kevin Brown som avbytare. De som vilade mot Broberg var sedan med mot Rättvik på söndagen.

Målskyttar LBK: Niklas Eriksson, Kalle Mårtensson och Oskar Jonsson.
 
På söndagen hade Ljusdals BK inga som helst problem med att avfärda Rättvik i Dina Arena. Det blev till slut 10-2 (8-0), efter en rivstart, med 4-0 efter en kvart. Då tog Rättvik timeout, men det hjälpte föga, då LBK före paus bland annat visade upp en härlig attityd och energi, med ganska hög fart och ett snabbt passningsspel. LBK’s 16 årige målvaktstalang. Axel Nilzon gjorde debut i A-lagströjan med tjugo kvar av andra halvlek och höll nollan. Mycket bra.
 
I LBK vilade Sebastian Jonsson, Oskar Jonsson, Andreas Wilsson och Kevin Brown. De som vilade i går mot Broberg, Tobias Björklund, Magnus Mill, Fredrik Hansson och Christoffer Norgren kom idag in i truppen och gjorde det bra.

Målskyttar LBK: Tobias Björklund 3, Jonas Engström 3, Magnus Mill 2, Kalle Mårtensson och Emil Melin avslutade med att stänka dit en hörna.

Bilder från Rättviksmatchen hittar du här: http://www.ljusdalbandy.se/galleri.asp?k=1580

Nästa match blir också mot Rättvik nästa helg och då är det tävlingsmatch. Lördagen den 3 september klockan 14.15 i Svenska Cupen kvalet i Dina Arena, Edsbyn. Vi ses då.

Webredaktionen2011-08-29 16:36:00
Author

Fler artiklar om Ljusdal