-
-

En halvlek räckte för Ljusdal

Det var match i drygt tre minuter när Ljusdal tog sin första tvåpoängare i kvalserien när man mötte Tranås hemma på Idrottsparken.

LBK hade för aftonen bestämt sig för att inleda matchen i ett högt tempo och publiken hade knappt kommit igenom vändkorsen innan bollarna började trilla in bakom Linus Johansson i Tranåsmålet, det tog nämligen bara 15(!) sekunder innan Oscar Jonsson kom fri och öppnade målskyttet!  En drömöppning givetvis men det skulle bli ännu bättre. Efter 1:08 utökar Jonas Engström och när klockan tickat fram till 03:13 är Tobbe Björklund framme på en hörnretur och gör 3-0. Tranås tar time out men det hjälper föga utan LBK fortsätter att trumma på och är totalt dominerande under den första halvleken som slutar 7-1 till hemmalaget. Utöver målen hade man ytterligare en handfull lägen som kunde ha resulterat och Tranås var helt enkelt numret för litet under den inledande halvleken. En match vara dock som bekant i nittio minuter och i den andra halvleken ryckte gästerna upp sig betydligt, när LBK i samma veva inte alls visade upp samma beslutsamhet så började Tranås sakta äta sig in i matchen och reduceringen till 7-2 kom ganska väntat efter en fin genomåkning av Konstantin Akhlestin. När Tranås gör 7-4 på sin andra straff för kvällen är det Ljusdals tur att ta en välbehövlig time out och efter den så är det slutmålat för kvällen.

Ljusdal gör en alldeles formidabel första halvlek och spelar ut Tranås efter konstens alla regler, efter den urladdningen så gör man en betydligt svagare andra halvlek men vinsten är det som räknas och nu har Ljusdal samlat ihop tre poäng på de inledande två matcherna. Redan imorgon är det match igen och då mot Vetlanda på bortaplan, skulle Ljusdal lyckas vinna den har man tagit ett stort steg på vägen mot nytt elitseriekontrakt.