En vecka kvar till premiären - SF klurar...
1 vecka kvar till premiären

En vecka kvar till premiären - SF klurar...

God afton... ja tiden går och snart ska vi dra igång herrarnas elitserie. (måndag den 21 oktober kommer allt här på SF inför elitserien 24/25) Vad kan vi då vänta oss efter en rätt kul och härlig höst med träningsmatcher och den Svenska Cupen?

Personligen så ser jag en fyra där uppe med oerhört bra kapacitet... Villa, VSK, Edsbyn... sen tror jag Vetlanda också är med där från start, även om man inte fått till det ännu. VBK har ändå alla pusselbitar på plats i laget, även om man ännu inte bevisat det under försäsongen och i den Svenska Cupen. Men det kommer, tro mig!

Bakom dessa lag då? Ja det finns mycket bra bandy att plocka fram... kolla in Gripen t.ex., vilka lirare och vilka steg man hela tiden tagit som lag... inte många kommer att åka till Slättbergshallen och ta poäng där i vinter! Sen har vi detta Sandviken, man tappar spelare och ändå så hittar man nya spelare som utvecklas och bidrar till att laget hela tiden överraskar! Elliot Hellström, say no more!

Sirius ska vi plussa också... man slog VSK i den Svenska Cupens semi och visade på hög nivå i gruppspelet... okej, VSK saknade ett par bra spelare där, men Uppsalalaget har oavsett inte varit så nära topplagen som man är nu, jämfört med tidigare år! Kan laget nu ta sig till minst semifinal? Ja det måste vara klubbens stora mål i en mycket bra elitserie 2024/25!

Kan alltså bära långt, eller så blir pressen för stor för de blåsvartrandiga?  Finns det fler lag som kan utmana? Ja Hammarby och Bollnäs är två outsider, jag tycker här att man måste se till material i trupp och försäsong... och då sviktar tyvärr båda, då man ställs mot de mer topptippade lagen.

Kanske kan man över tid överraska, men de sämre prestationerna under hösten måste då övervinnas... ja lite som "doktor jekyll och mister hide" där... man är luriga och kan slå till i vissa matcher - för att sen torska mot statistiskt sämre lag. 

Nedåt i tabellen kommer det bli oerhört intensivt och spännande... ska nykomlingarna Åby Tjureda och Ljusdal verkligen kunna stå upp mot mer rutinerade och erfarna Vänersborg och Frillesås? Ja personligen tror jag Åby kan det... men det kommer bli tight och tufft ända in i slutet. Ljusdal, ja man åker på så mycket mål bakåt nu under försäsongen, så prio ett måste nu vara att stoppa blödningen och hitta ett nytt grundspel... annars så blir detta en tung säsong för fansen och hela föreningen!?

Ja där hade ni lite snack och tankar en vecka innan seriepremiären...  nu laddar vi på och sen hoppas jag alla fans nu stöttar sina lag säsongen 2024/25!

Så håll extra koll här nu på SF, på måndag får ni veta allt om alla de 14 lagen och chanser inför Elitserien 24/25!

Torleif Wikström (Bandyredaktör)torleif.wikstrom@telia.com2024-10-19 00:43:09
Author

Fler artiklar om Sverige