Förlust för Boltic i den första träningsmatchen
Gustav Andersson här på fall. Det blev förlust för Gustavs Boltic i den första träningsmatchen för den här säsongen. Norska Stabaek vann med 6-5.

Förlust för Boltic i den första träningsmatchen

IF Boltic förlorade den första matchen för säsongen i Vänersborg mot norska Stabæk. Förra säsongens norska mästare vann med 6-5 (2-1). – Den första halvleken var inte bra, men i den andra kom vi igång, tycker Emil Gustavsson ny i Boltic från Sandvikens AIK om den första matchen.

Det tog Ted Wiklund 22 minuter att spräcka målnollan den här säsongen. Efter en vänsterhörna klippte 22-åringen in Boltics ledningsmål i matchen. Men det norska motståndet kunde också utnyttja en fast situation och det kvar kvitterat 13 minuter senare.
 Inte nog med det, med fem minuter kvar av den första halvleken kom också Stabaek ledningsmål.

I den andra halvlekens början kunde Stabaek ta till vara på att man var en spelare mer på planen. Backen Joakim Larsson åkte ut tio minuter för våldsam tackling i slutet av den första halvleken. Nikolaj Jensen hade presenterat sig igen.
 Tio minuter senare hittade hemvändaren Anton Helgman fram till Daniel Rönning som inte tvekade och fick upp skottet i det vänstra krysset. Efter det målet följdes lagen åt i målprotokollet. 4-2, 4-3, 5-3, 5-4, 6-4 och slutligen 6-5 (Stabaeks siffror först) 
 Sett till matchen var det en helt godkänd premiär för Mikael Borstners mannar.

– Jag tror att det här kan bli hur bra som helst, bara vi får spela ihop oss. Nu var det mer första matchen och i det märktes i den första halvleken där det var långt emellan försvar och mittfält. I den andra halvleken krympte vi ytorna, berättar Emil Gustavsson som var ovan med försvarsspelet.
– I Sandviken (J20) var vi mer aggressivare och stötte på mer i försvarsspelet, här sjunker vi ner och försöker styra ut dom på sidorna. Det är olika spelsystem.

# Hur gick det personligen?

– Jag kände en press på mig då det var första matchen som senior och för Boltic. Men det gick som sagt bättre i andra halvleken. Det här kommer att bli bra, tror Emil Gustavsson.

Unge lagkamraten Niklas Nyqvist höll med i vad Emil tyckte om matchen och gav samtidigt beröm till förvärvet från SAIK.
– Jag tycker att både Emil Gustavsson och Anton Helgman skötte sig bra och de var kanske lite nervösa, men det gjorde det bra.
– För egen del gick det sådär, men det är första matchen för säsongen och jag tycker att vi spelade bättre i den andra halvleken då vi fick ordning på försvars- samt anfallsspel. 

Boltics målskyttar i matchen var Joakim Jansson 2 (varav en straff), Ted Wiklund, Niclas Skjöld, Daniel Rönning.

Anders Andersson2012-09-17 01:49:00
Author

Fler artiklar om Boltic

Boltic är redo för Ljusdal på bortais
Mikael Bood snart tillbaka - längtar efter att få spela match