-
-

UPPDATERAD: Frillesås fick Gripen på fall
Frillesås Oscar Bruhn tar sig förbi en liggande Gripenspelare. FOTO: Roger Lärk/TTELA

Efter en underbar insats från Frillesås mot Gripen stod man som segrare i Slättbergshallen med 4-3 efter 1-1 i halvtid.

Gripen rivstartade och vaskade fram tre hörnor i inledningen av matchen men Frillesås lyckades avstyra farligheterna och freda sitt mål från påhälsning. Utdelningen för hemmalaget skulle ändå komma och det var i den 17: e minuten som Fredrik Källqvist kunde ge Gripen ledningen på passning från Andreas Ingemarsson. Man fick ytterligare en hörna strax efter men även den blev resultatlös. I den 20: e fick Frillesås sin första hörna och den blev lyckosam. Ante Grip fick bra träff och kvitteringen var kanske inte välförtjänt men som talesättet är, mål förtjänar man inte, de gör man.

Efter kvitteringen mattades Gripen intensiva press av samtidigt som Frillesås fick mer ordning på sitt spel, både bakåt och framåt och resten av halvleken var rätt så jämn spelmässigt. Visserligen hade hemmalaget fortsatt mycket bollinnehav men kom inte fram till många sylvassa chanser. Och de gånger de började osa katt framför Frillesåsmålet var Christian Axelsson och försvararna på tå och kunde reda upp situationerna.

I andra halvlek förväntade man sig en avgörande anstormning från Gripen. Den kom visserligen men inte alls av den kraft som i första halvlek. Frillesås hade bra koll och kunde istället utnyttja bristerna vid Gripens hemjobb i sina omställningar. Just detta var nyckeln vid Frillesås ledningsmål då Ante Grip kunde lyfta upp bollen mot David Emretsson. ”Bus” plockade ner bollen och på en något studsande boll klämde han in nystanet i nättaket hos en chanslös Jon Karlsson i hemmakassen i den 61: a minuten. Här väntade nog de flesta på en timeout från Gripen men man fortsatte att stånga sig mer och mer blodiga mot Frillesås kompakta och effektiva försvarsspel. Och mitt i Gripens försök för en kvittering kom nästa kalldusch. Efter lite stök och bök ute vid sargkanten i den 78: e minuten kom Fredrik Brandin ut med bollen och, likt Zlatanmålet borta mot Ungern, smackade han in bollen uppe vid första krysset. Detta trots att det knappast ens borde gått att få in en Norra Halland från 70-talet, fastän de bara hade fyra blad.

Detta fick Gripen att ta sin timeout men det var för sent. För i den 86: e minuten kom en patenterad soloraid från Joakim Strömbäck. Likt ett skenande X2000 satte han fart från egen planhalva och kom förbi Gripare efter Gripare. Väl framme vid motståndarnas straffområde kom avslutet lika säkert och som att julen står för dörren. Efter det så hade även Brandin ett skott i stolpen innan gripen fick till en reducering i den 88: e minuten. Notoriske målskytten Lasse Karlsson tog hand om passningen från Mattias Jansson och Christian hade bara att hämta ut bollen från nätet. De fick också chansen till mer reduceringar på två hörnor strax efteråt men ett uppoffrande spel från Frillesås gjorde att målen uteblev. Men med bara minuten kvar blev Gripen tilldömda en straff och på den fastställde Lasse Karlsson slutresultatet, 3-4.

Roger var så klart nöjd efter matchen: "- Vi är alla nöjda med vår insats och vi gör en mycket bra match. Vi spelar koncentrerat och med stort tålamod och gör helt klart årets bästa insats så här långt. Trots Gripens övertag i början av matchen så har vi hyfsad koll och spelar bra första halvlek och efter vår kvittering är det på håret att vi även kan ta ledningen. I andra slarvar vi lite i början vilket ger de några hörnor men vi fortsätter med bra försvarsspel. Vi tar också vara på våra chanser vilket gör att Gripen tappar tålamodet i sitt spel och vi fångar in de i vår täta defensiv. Och det är alltid roligt att komma och möta serieledaren och vara nederlagstippade men ändå åka därifrån med två poäng."

Truppen mot Gripen: Christian Axelsson, Marcus Blickander, Niklas Wiklander, Simon Stenvall, Johan Jenefeldt, Anton Bohlin, Oscar Bruhn, Robin Mohlén, Ante Grip, Joakim Strömbäck, Fredrik Brandin, Rasmus Olsson, David Emretsson, Mattias Olausson, Daniel Gunnarsson, David Längefors.

Poängstatistik: Ante Grip 1+1, Robin Mohlén 0+2, Fredrik Brandin 1+0, David Emretsson 1+0, Joakim Strömbäck 1+0