Scaniarinken, 2019-01-09 19:00

Södertälje - Oskarshamn
4 - 2

Frillesås har hittat tillbaka

Frillesås greppade sista halmstrået då man bortabesegrade Blåsut i Arena Vänersborg med klara 10-5 efter 5-2 i halvtid. Segern innebar att man kom upp på fast mark med en poäng till godo på Åtvidaberg och Nässjö som ligger placeringarna bakom.

Efter segern mot Jönköping i lördags så hoppades man att Frillesås skulle vara på hugget och ta ännu en seger mot sin kvalkollega för dagen, Blåsut. Och det märktes att man hade en seger i benen redan i inledningen för redan efter knappa två minuter satt ledningsmålet för Frillesås genom Mattias Olausson, framspelad av Joakim Strömbäck. Men som så många gånger denna säsong kunde motståndarna kvittera omgående för det tog endast en halv minut innan bollen låg bakom Johan Wiman i Frillesåsmålet, ditförpassad av Niklas Andersson. Frillesås fortsätter dock med sin fina inledning och man tilldöms straff i den 8: e minuten. Fredrik Brandin är lika säker som vanligt och åter är Frillesås i ledning.

Efter cirka en kvart åker hemmalaget på sin tredje utvisning i matchen och det tar Frillesås bara ett par minuter att utnyttja det numerära överläget då Brandin sätter sitt andra mål för kvällen, denna gång assisterad av Robin Mohlén. När matchuret tickat fram till cirka 30 minuter så ringer det igen bakom Mattias Andersson i hemmamålet. Robin hittar denna gång David Emretsson med sin passning och ”Bus” visar att målskyttet fortfarande funkar fint. Nästan på sekunden tio minuter senare så kommer nästa utdelning. Brandin är på rätt ställe och kan förvalta bollen från Niklas Wiklander på bästa sätt och vips så är det 5-1. Tyvärr slappnar man av något innan halvtid och låter Blåsut reducera genom Alexei Kurochkin med ett par minuter kvar.

I början av andra halvlek drabbas båda lagen av var sin utvisning och det ger lite för mycket yta för hemmalaget och Adam Blomster som kan sätta ännu en reducering för Blåsut i den 52: a minuten. Här kändes det lite darrigt från Frillesås men man skärpte till spelet och återtog sin tremålsledning i den 62: a minuten då Robin passade fram Johan Jenefeldt till 6-3. Det kändes matchavgörande för där tröt Blåsuts mesta energi och Frillesås kunde relativt enkelt kontrollera resten av matchen och spela av tiden.

I den 66: e kunde ”Bus” göra 7-3, assisterad av Robin, men Blåsut sprattlade vidare och kunde göra 7-4 i den 72: a minuten. Firma Mohlèn/Brandin såg till att återställa ordningen i den 74: e minuten innan Brandin agerade framspelare i den 79: e då Ante Grip fick komma med i matchprotokollet med sitt 9-4. Blåsut sista mål kom från de som gjorde det första, nämligen Kurochkin spelade fram Niklas Andersson i den 90: e till 9-5. Frillesås avslutade målskyttet denna kväll i Vänersborg då Johan Jenefeldt gav Brandin bollen och som därmed satte sitt femte mål fram till 10-5 i den 92: a minuten.

Truppen mot Blåsut: Johan Wiman, Marcus Blickander, Niklas Wiklander, Simon Stenvall, Johan Jenefeldt, Kent Hellstadius, Robin Mohlén, Joakim Strömbäck, Fredrik Brandin, Rasmus Olsson, Ante Grip, Mattias Olausson, David Emretsson, Daniel Gunnarsson, Christian Axelsson.

Poängstatistik: Fredrik Brandin 5+1, David Emretsson 2+0, Johan Jenefeldt 1+1, Ante Grip 1+0, Mattias Olausson 1+0, Robin Mohlén 0+5, Joakim Ströbäck 0+1, Niklas Wiklander 0+1.