Malmö Isstadion, 2019-01-18 19:00

IK Pantern - Västerås
2 - 5

Frillesås kammade noll

Trots fina förhållanden klarade Frillesås inte av att bärga några poäng mot Nässjö. Smålänningarna vann med uddamålet, 4-5, efter 2-2 i halvtid.

Då jag tyvärr inte kunde vara på plats, eller har tillgång till liverapporten så blir det ett väldigt komprimerat referat ikväll. I alla fall startade matchen piggt från båda håll men det skulle dröja fram till kvarten spelad innan Frillesås kan ta ledningen genom David Emretsson, framspelad av Fredrik Brandin. Nässjö är dock inte alls ofarliga och kan både kvittera och ta ledningen inom en minut cirka tio minuter efter Frillesås utdelning. Målen görs av Jesper Henriksson och Viktor Lindqvist. Trots lite dippar i spelet kan hemmalaget utjämna i den 31: a minuten genom Mattias Olausson och det sker på hörna.

Andra halvlek startar Nässjö bäst och ledningsmålet kommer efter knappa fem minuters spel och åter är det Viktor Lindqvist som håller sig framme. Likt som i första halvlek är inte Frillesås riktigt med i matchen men kan ändå kvittera ännu en gång. Joakim Strömbäck förvaltar en boll från Robin Mohlén på bästa sätt i den 65: e minuten och man tar också ledningen minuten efter genom Simon Stenvall. Kanske inte riktigt välförtjänt men man får vara tacksam när tillfälle ges. Men gästerna krigade på och visade med sin energi att det lönar sig för deras kvittering kom i den 72: a minuten genom Jesper Norrman. Strax efter åkte först Nässjö på en utvisning innan både Marcus Blickander och Mattias Olausson fick göra gemensam sak på botbänken. Det gav ytor åt Nässjö som kunde sätta ledning och även segermålet med knappa tio minuter kvar att spela.

En match som Nässjö vann helt rättvist med tanke på den energin och krigarandan som de visade. Frillesås var inte riktigt där, man hade tyvärr inget tryck i sitt spel och i sina anfallsförsök utan styrdes bort allt som oftast från Nässjös straffområde. Och man ska även tacka Johan Wiman i målet för att det inte blev mer mål i baken hos Frillesås för hans målvaktsspel höll högsta klass denna afton. Nu gäller det att ladda om snabbt för på lördag väntar en ny tuff match då man åker till Tingvalla för möte mot Boltic.

Truppen mot Nässjö: Christian Axelsson, Marcus Blickander, Niklas Wiklander, Simon Stenvall, Johan Jenefeldt, Glenn Sandersson, Robin Mohlén, Kent Hellstadius, Joakim Strömbäck, Fredrik Brandin, Rasmus Olsson, David Emretsson, Mattias Olausson, Daniel Gunnarsson, Johan Wiman.

Poängstatistik: David Emretsson 1+0, Joakim Strömbäck 1+0, Mattias Olausson 1+0, Simon Stenvall 1+0, Robin Mohlén 0+2.