Tegera Arena, 2019-02-08 19:00

Leksand - Almtuna

Frillesås mot Mölndal - På riktigt

Frillesås mot Mölndal - På riktigt

Då mötet lagen emellan inte blev av på annandagen så är ju förutsättningarna sånär desamma så därför får ni hålla till godo med stort sett samma inför-reportage. Lite uppdateringar finns dock.

Detta Mölndal som förra året gjorde en fullgod insats i den södra allsvenskan som nykomlingar och slutade på en sjunde plats med 19 inspelade poäng. Denna säsong har det hittills gått lite knackigt och man har endast mäktat med en seger, Blåsut 8-6, på de tio spelade omgångarna och parkerar för närvarande på den sista platsen. Anledningen till den placeringen och poängskörden stavas nog att man har tappat flera av de tongivande spelarna från förra året däribland Nils Sigurd, Robin Mohlén, Martin Östling och Kalle Ahlgren. Man har däremot inte fått in några nya som håller samma kvaliteter men har kvar poängmaskinerna Mattias Wenstedt, Martin Larsson och Jonas Trysberg. Ett intressant namn bland de nya är målvakten Martin Carlsson som spelade med oss i Frillesås för ett par år sedan. Han var med Frillesås och tränade ett tag i våras men bestämde sig efter ett tag att han inte skulle hinna satsa fullt ut hos oss så därför valde han Mölndal istället.

Trots placeringen är Mölndal inget dåligt lag utan man har flera bra matcher där man fallit med uddamålet eller i närheten, bland annat mot Gripen och Åtvidaberg, 4-6 respektive 3-6. Den stora plumpen är väl förlusten med 12-3 mot LAIK men det bör tilläggas att det inte är samma LAIK som föll i senaste omgången mot Blåsut med 1-3 då de har haft stora problem med kontinuiteten i sitt lag. Men i sina bästa stunder kan Mölndal som sagt störa alla lag i serien och det gäller verkligen för Frillesås att hitta tillbaka till sitt spel som man hade innan matchen mot Åtvidaberg annars kan det bli en obehaglig överraskning som man ställs emot. De har en Wenstedt som kan koka soppa av en spik i anfallet och även några bra skyttar på hörnor som det gäller att se upp med, bland annat Wenstedt och Carl-Oscar Bridholm.

Nu tror jag i och för sig att det inte kommer att se ut som senast då man som lag är alldeles för bra för att göra två plattmatcher i rad. Och lagledningen har säkerligen under juldagens träning, och de där efter, sett till att man har rätt inställning och kommer att offra blod, svett och tårar för att bärga hem två nya poäng till de övriga 13. En förändring i laget är säkerställd och det är att Christian Axelsson står över, blindtarmsoperation, och Johan Wiman ersätter.


/Knubbe

Fredrik Brorsson2012-12-29 09:34:00
Author

Fler artiklar om Frillesås