Gränbyhallen, 2019-02-01 19:00

Almtuna - Västerås
3 - 2

Frillesåsförlust på Kopparvallen

Det blev ingen revansch för Frillesås när man åkte till Kopparvallen för match mot Åtvidabergs BK. Hemmalaget stod som segrare efter full tid med 9-6 efter 2-2 i halvtid.

Frillesås startade dock piggt och Fredrik Brandin var sånär att komma helt fri redan efter ett par minuter men tyvärr utan att få till utdelning. Istället vaskade de båda lagen fram några hörnor var men inte heller dessa blev resultatfulla. Men Flammorna kämpade på och i den 10: e minuten hittade Ante Grip fram med bollen till Joakim Strömbäck som satte ledningsmålet för Frillesås. Tyvärr tog det inte alltför lång tid för Åtvid att kvittera då Anders Lindén passade fram Jesper Åkerlund som sätter bollen bakom Johan Wiman i Frillesåsmålet i den 13: e minuten.

Trots detta så spelar Frillesås riktigt bra de första 20-25 minuterna och skapar bra lägen att åter ta ledningen men denna dag har man inte de lätta målen med sig. Ju längre matchen går desto mer kommer hemmalaget in i matchen och det börjar osa katt framför Wiman i målet. Och i den 41: a minuten kommer utdelningen då lagkaptenen Victor Gustavsson spelar fram sin tränare Yurij Nikulshin som kan göra 2-1 till Åtvid. Frillesås replikerar ändå snabbt då det bara tar knappt två minuter innan Glenn Sandersson assisterar Brandin som kan kvittera vilket också står sig halvleken ut. Ett resultat som är rättvist med tanke på hörnor och chanser som de båda lagen skapat.

Frillesås får en pangstart på andra halvlek då Brandin sätter 2-3 med sin bössa ur ett läge som ingen, och då menar jag ingen, hade räknat med redan efter drygt 40 sekunder. Man fortsätter att trumma på och har några riktigt bra lägen att utöka sin ledning men är inte målvakten i vägen så tar bollen i målramen eller precis utanför. Noteras kan också att Åtvid tvingades byta målvakt cirka tjugo minuter in i matchen då ordinarie målvakten Joakim Nygren fick utgå på grund av ljumskproblem. Ersättaren Kim Hultman kom in och gjorde en bra insats för sitt Åtvid och var verkligen ingen försvagande länk.

Får man ingen utdelning på sina chanser så brukar alltid motståndarna utnyttja sina lägen och det var just det som hände. I den 52: a minuten assisterar matchens poängkung, Victor Gustavsson, till Jens Åkerlund som ser till att matchen åter är lika. Strax efter tar man även ledningen genom Gustavsson som bjuds tillbaka av Nikulshin. Knappa tio minuter senare är det åter kvitterat och denna gång är det Strömbäck som bjuder tillbaka till Ante som sätter 4-4. Tyvärr kommer det här en sjuminutersperiod som sänker Frillesås chanser till ett lyckosamt resultat. Från minut 68 till 74 kan Åtvid gå ifrån till 7-4 genom mål från Oscar Thor, Anders Lindén på hörna och Morten Engen.

Frillesås tar timeout för att få ordning på torpet men tråkigt nog så hjälper det inte denna gång. Åtvid kan istället utöka till 8-4 genom Jesper Åkerlund i den 82: a minuten och ridå ner för gästerna. Man gör dock en sista kraftansamling för att försöka komma ikapp och första möjligheten kommer på en straff som man tilldöms i den 85: e minuten. Tyvärr så missas den men på efterföljande hörna kan Marcus Blickander sätta 8-5. Detta ger en liten energikick och 8-6 kommer i bara farten då David Emretsson passar fram Brandin minuten efter. I sin iver att fortsätta att knappa in på Åtvids ledning så öppnas det ju naturligtvis för hemmalaget och i den 88: e kommer sista målet då Eric Skoog passar fram Victor Gustavsson till hans tredje mål och femte poäng i matchen.

En match som Åtvid vinner rättvist då de gjorde fler mål. Frillesås var med i matchen men för många misstag fällde avgörandet även denna gång liksom vid det tidigare mötet hemma på Sjöaremossen. Plus i laget går ändå till Fredrik Brandin som fortfarande levererar och till Martin Karlsson som, trots att han slutat två gånger, ställer upp som reservmålvakt när det behövs. Enda nackdelen med det är att truppens medelålder blir så hög i statistiken. Sämt åsido, det är tacksamt med en sådan kille som ställer upp för klubben när det behövs.

Nu gäller det att ladda om batterierna då det väntar ny match redan på onsdag då den uppskjutna matchen från annandagen mot Mölndal ska spelas.

Truppen mot Mölndal Bandy: Johan Wiman, Marcus Blickander, Niklas Wiklander, Simon Stenvall, Johan Jenefeldt, Oscar Bruhn, Robin Mohlén, Ante Grip, Joakim Strömbäck, Fredrik Brandin, Glenn Sandersson, David Emretsson, Mattias Olausson, Anton Bohlin, Daniel Gunnarsson, Martin Karlsson.

Poängstatistik: Fredrik Brandin 3+0, Ante Grip 1+2, Joakim Strömbäck 1+2, Marcus Blickander 1+0, Glenn Sandersson 0+1, David Emretsson 0+1.