Grängesberg åkte på en ny förlust, när man hemma mot UNIK förlorade med 1-4.

Hemmalag: Grängesbergs BK                         Bortalag: UNIK
Resultat: 1-4 ( 0-3 )
Speltid: 2x45 min

Matchförlopp:

Efter ett kraftigt snöfall på förmiddagen i Grängesberg så har det lugnat sig inför matchen mot Uppsala Nääs IK. UNIK tar befälet över matchen och håller boll den mesta tiden men GBK har bestämt sig för att vara täta i defensiven mot en av seriefavoriterna. UNIK försöker och försöker men i den 27:e minuten får de hörna. Varningen har utfärdats mot Daniel Fröjdlund innan matchen med det hjälper inte och hörnan sitter i taket, 0-1 (27.18). UNIK ökar tempot och GBK faller mer och mer och i den 31:a minuten så tilldöms de en beskedlig straff. Daniel Fröjdlund ser till att resultatet blir 0-2 (31.58). UNIK försöker med alla medel göra slut på GBK men defensiven gör det svårt för ”stadsborna” och de börjar tappa fattningen allt oftare. I den 42:a minuten så tilldöms de en hörna och vem är det som inte lyckas göra mål igen utan Daniel Fröjdlund som ser till att halvtidsresultatet blir 0-3 ( 42.27 ). Daniel en måltjuv trots att han inte dominerar i spelet.

Göte slår med sleven i dunken och denna gång så är dryckes-blandningen från Nilles vatten i Gonäs RNV och Vännebo-ån från Götes hembygd. Alla slickar sig runt mun och ropar…Mums Filibabba…men Pontus rapar högt och säger urrrghsshh….

Alla kommer överens om att andra halvlek så ska ”stadsborna” få se på f-n, men på schysst vis. UNIK forstätter sin offensiv och i den 58:e minuten så kolliderar våra försvarare och UNIK tar till vara på öppningen och 0-4  (58.12 ) är ett faktum, inte riktigt rättvist. GBK tar time out för att flytta upp lite positioner. GBK ger inte upp utan spelar fysiskt på kropp och har flyttat upp positionerna och i den 65:e minuten så reducerar vi till 1-4 efter ett lyft från Svedin till Andreas Hellman som drar in den på tennis,
1-4 (65.09). GBK äter sig närmare en ytterligare reducering och UNIK tappar fattningen både på bänken och på planen och mycket ”skitsnack” utdelas mellan ledare och spelare lite här och där. GBK beskylls för att spela fult men jag anser att GBK spelar på gränsen till menlöst i närkamperna mot ”stadsborna”. Jag bevittnade däremot några riktigt fula påhopp bakifrån som fega ”kärringar” av vissa spelare i motståndarlaget. GBK försöker med alla medel få till någon mer reducering men lyckas inte komma närmare. Slutresultatet blir 1-4 och vi tar av oss hatten för UNIK till segern.
Ett stort tack till Mine Army för stödet under matchen, vi syns på annandagen i Karlsbyn…

Spelarkritik: Alla i GBK förtjänar beröm för sin kampvilja i 90 minuter. Extra plus till ynglingen Markus Bergström, kärnkraftverket Micke Danielsson och Andreas Hellman.

Domarkritik: Godkänt, lite svajigt men lika åt båda håll.
Domare: Team Mikael Lundh.