Grängesberg vann mot Forsbacka

Grängesberg tog två poäng i fredagens bortamatch mot Forsbacka, då man vann med 8-4.

Seriematch Forsbacka IK – Grängesbergs BK

Datum:4/2-11
Spelplats:Bruksvallen, Söderfors
Hemmalag:Forsbacka IK                            Bortalag: Grängesbergs BK
Resultat:4-8 (3-4)
Matchtid:2x45 min

Laguppställning GBK:Daniel Andersson Mv, Andreas Danielsson, Jonathan Gustavsson, Mathias Hollstedt, Andreas Hellman, Jonny Hagberg, Jonas Andersson, Johan Danielsson, Micke Danielsson, Anders Jonsson, Joakim Engström, Jonathan Kuusela, Jesper Svedin, Marcus Rådman, Felix Hellman.

Matchförlopp:
GBK startar lite sömnigt och Forsbacka sågar sig igenom GBK´s defensiv och gör 1-0 (2,34) på en passning snett in från kortlinjen. GBK skapar minuten senare en hörna som ej ger någon utdelning. Forsbacka har ej några fartspelare men spelar rutinerat bra passningsspel och i den 7:e minuten så ”distansknackar”  en gästrike dit 2-0 (7,39). GBK börjar så sakteliga få upp farten på skridskoåkningen och i den 22:a så drar Bullen på ett distansskott som Forsbacka målisen räddar, men på returen så sätter Johan Danielsson påpassligt 2-1(22.36). GBK ökar trycket på skridskoåkningen och Forsbacka har problem med farten som i sin tur resulterar i hörnor för GBK. Hörna nummer fem för GBK konsulterar krigsrådet att en inövad variant ska utföras. Den genomförs perfekt utom när den ska in över mållinjen och ett ”palaver” utbryter eftersom Forsbacka protesterar att bollen ej var över mållinjen. Linjedomaren står i linje med kortlinjen och bekräftar att bollen var över linjen, 2-2 (33,15) och Jocke Engström protokollförs för målet trots att det var ”Eleganten” Micke Danielsson som var sist på bollen. GBK dominerar spelet och Forsbacka ser trötta ut och i den 39:e minuten så avancerar Tantan på egen planhalva och på egen hand så avslutar han med en ”Boforsare” från 30 meter, tjoff i taket,..2-3 (39.24). Minuten senare så tillåter en lam defensiv i GBK Forsbacka att kvittera till 3-3 (40.30) illa..illa. I halvlekens sista minut så gör Engan en soloraid och ”breddar” till Micke Danielsson som säkert dunkar dit 3-4 (45.57) viktigt mål!! Hesa fredrik ljuder..paus…

Göte slår med sleven i dunken och dagens halvtidsdryck kommer från Ratanacks mööösen som ligger mellan Bringsjöberg och Rifallet strax sydväst om Aspfallet. En överjäst Old Gold som extra tillskott i ”sörjan” gjorde att ungtuppen Felix Hellman sjöng som en ”sjöbuse” när han gick ut till andra halvlek, nu kööör vi gubbar….
Taktiken inför andra är öka farten i skridskoåkningen så de tröttnar…

Andra halvlek är fem minuter gammal då GBK får ett frislag strax utanför straffområdet och Forsbacka fick en man på botbänken. Jonnys pet går till Jonte och tjofff så sitter den kraftfullt i krysset, 3-5 (50.45). Forsbacka ger ej upp och sex minuter senare så tilldöms Forsbacka straff på en fasthållning av Andreas Danielsson. Per Olofsson gör inget misstag, 4-5 (56.37). GBK fortsätter offensiven med mycket skridskoåkning och i den 58:e så vaskar vi fram en hörna. Krigsrådet bestämmer sig för variant. Denna gång så funkar den perfekt och Micke Danielsson sätter säkert 4-6 i taket, tid: 58.57. Forsbacka ser ut som de fått ”soppatorsk” och GBK ångar på och minuten efter så avlossar åter Jonathan ”Tantan” Kuusela sin Boforskanon från 30 meter..tjofff, 4-7 ( 59.15). Forsbacka gör ett sista försök att ta sig in i matchen och de producerar tre hörnor mellan 63:e – 67:e minuten men tröttheten gjorde att de sköt väldigt snett och vint och i den 73:e så får en Forsbacka spelare ett ”frispel” när han missar ett fint läge. Han blir stående och slår klubban i målburen av ilska och domare Lundh tar upp det blåa kortet för 10 minuter, in i snickeboa med dig!  Efter 73:e minuten så är det ett lag på planen och ”stridsvagnen” Jonas Bullen Andersson bryter sig igenom Forsbackas försvarslinje och sätter säker 4-8(75.45) sista målet förkvällen och sista kvarten så orkar knappt Forsbacka över mittlinjen och GBK defilerar på upploppsrakan med att hålla boll och spela av tiden. Slutsignalen ljuder och en nöjd GBK-klack tackar med att jubla som indianer.

Domare:Thomas Lundh, Tobbe Ström, Mathias Norberg
Domarkritik: Godkänt.
Spelarkritik:Extra Godkänt av alla. Extra plus till stridsvagnen Jonas Bullen Andersson, Micke Danielsson och Jonathan Kuusela.

Målgörare:GBK                                     Forsbacka IK