-

Gripen väntar på söndag

På söndag väntar möte med Gripen/Trollhättan i Slättbergshallen med start 14.30.

Gripen sågs av de flesta som stor seriefavorit i den södra allsvenskan inför seriestarten och har hittills stått upp till förväntningarna med åtta raka segrar. Man har de senaste åren alltid varit med där uppe i toppen och inget ska nog ändra på det denna säsong. För omväxlings skull har man inför denna vinters spel inte haft samma omsättning på spelare utan man har ”bara” tappat Martin Apelqvist till Örebro, Viktor Källsbäck och Eric Grönros till Blåsut, Joakim Strömbäck till oss i Frillesås och Jonas Andersén som tog klivet över till Blåsut en bit in på serien.

På nyförvärvsidan hittar vi ”vår” Mattias Timan, Lasse Karlsson som är tillbaka igen från Gais och Andreas Ingemarsson från LAIK. Att Mattias har en riktig vinnarskalle vet ju vi alla som följt honom de senaste två säsongerna i Frillesås och när det gäller Lasse Karlsson så vet han fortfarande var motståndarmålet står, hittills 22 mål, och han gäller det att se upp med i Gripens anfallsspel.
Sedan har man även många andra spelare med bra kvaliteter som sätter sina medspelare i bra situationer, nämnas bör Jonatan Rask, Mattias Jansson, Erik Schön med flera. På hörnor har de flera vassa avslutare där Viktor Nordmark nog får ses som den främste tillsammans med Johan Grahn så det är ett moment som Frillesås ska försöka att undvika.

Lagen möttes under en träningsmatch tidigare i höst och där blev det till slut en uddamålsvinst för Gripen, 4-3, efter att Frillesås haft ledningen i halvtid men hemmalaget avgjort på övertid. Så visst går det att rubba seriesuveränen vilket flera lag visat den senaste tiden. Både Mölndal och Åtvidaberg har spelat jämnt målmässigt med Gripen, och där till och med Mölndal ledde i paus, men Trollhättelaget har till slut kunnat knyta ihop säcken och vinna. Där är nog skillnaden hos Gripen jämfört med förra säsongen då man fick några ”onödiga” förluster som innebar att man tappade för mycket mark mot IFK Motala som var förra årets suverän. Men skulle Frillesås kunna få ihop spelet och göra det lika bra defensivt som mot Lidköping senast har man helt klart en chans att störa Gripen men det är en grannlaga uppgift som väntar för Flammorna.

Hur Frillesås kommer att formera sina trupper får vi se på söndag och för er som inte åker till Trollhättan kommer matchen naturligtvis att rapporteras live via Elitrapport.

/Knubbe

Fredrik Brorsson2012-12-15 13:35:00
Author

Fler artiklar om Frillesås