Gripenseger mot LAIK!

På lördagseftermiddagen så spelade Gripen sin första hemmamatch i årets Allsvenska serie.
För motståndet stod Lidköpings AIK, LAIK, ett lag som man efter visst besvär besegrat i en träningsmatch under försäsongen.

Matchen var inte alls gammal, spelad i ca 15-17 sekunder, när första målet kom. Det var Gripen som lite turligt fick ett halvdant långskott att gå ända in i mål bakom en sprattlande målvakt. 1-0 till Gripen, således. Målskytt var Martin Apelqvist.
Under inledningen av matchen hade Gripen i princip full kontroll på händelserna. Och i den 4:e matchminuten utökade Gripen till 2-0 genom ett nytt mål av Martin Apelqvist. I den 24:e minuten gjorde Mathias Nilsson 3-0 och detta följdes i nästkommande minut av Martin Apelqvists 4-0. Innan halvleken var över satte LAIK mycket snyggt en hörna i den 31:a minuten och fastställde därmed halvtidsresultatet till fullt rättvisa 4-1 i Gripens favör.

I den andra halvlekens inledning var Gripen betydligt försiktigare (oro för baklängesmål?) i sitt spel. Och till slut gav detta utdelning för LAIK, som i den 57:e matchminuten lite väl enkelt tilläts reducera till 4-2. Någon minut efter detta mål tog Gripen time-out och efter detta speluppehåll visade man åter upp en betydligt bättre skärpa i spelet. I den 77:e minuten stötte Mathias Nilsson in 5-2 och därefter tycktes Gripen mer eller mindre bara bevaka sin ledning och invänta slutsignalen. LAIK ville dock annorlunda och gjorde ett antal försök att komma till fina avslut. Ett mål, på straff i den 85:e minuten, lyckades man få till men Gripens seger var aldrig direkt hotad utan slutresultatet blev 5-3 till Gripen.

Efter förra helgens katastrofala insats så var detta ett STORT steg framåt. Nu såg man åter, särskilt i den första halvleken, det stabila försvarsspelet som visats upp från Gripens sida i de sista träningsmatcherna innan serien startade samtidigt som man också skapade en hel del chanser framåt.

Nästa match för Gripen, är den 20/11 då man tar emot Åtvidaberg i Slättbergshallen. Matchstart kl.15:00.

Som avslutning kan jag citera Gripenklackens budskap som de visade upp på banderoll strax före avslag i dagens match: