2 - 3

Hammarby vände och vann mot Sirius
David Brodén blev matchhjälte för Hammarby med sitt snygga 3-2-mål.

En skön och välbehövlig seger bärgades på Studan under lördagen.

Hammarby kom inför mötet mot Sirius med ett kryss och en förlust i ryggen. Det var med andra ord hög tid för seger, framför allt då vi förlorade de båda mötena mot Sirius under fjolårssäsongen.

Bajen skapade en del lägen inledningsvis men fick inte in bollen bakom Anton Andersson i hemmamålet. Istället var det Blåsvart som tog ledningen genom ett samarbete signerat två ex-Bajare. Assist av David Thorén och mål av Ted Bergström Heramb i en tilltrasslad situation, ett mål som stod sig fram till halvtidsvilan.

Sirius ökade på till 2-0 genom Ted Bergström Heramb efter paus som sköt in sitt 13:e mål för säsongen efter att han fått bra fart under rören. Tungt för Bajen men fyra minuter senare fick man kontakt då den sevärde skridskoåkaren Robin Sundin drev upp bollen och passade in till Kasper Milerud som drog till på volley. Ett snyggt mål och reduceringen var ett faktum.

Bajen fortsatte att trycka på och i den 71:a minuten var det kvitterat. Pontus Nordenfors tog vara på en retur och gjorde sitt fjärde mål för säsongen.

Det såg länge ut att bli kryss i Uppsala men de båda lagen växlade chanser med varandra i slutet. Pontus Nordenfors hade chansen att avgöra men missade målramen trots en utmärkt position i straffområdet. Den farliga Sirius-spelaren Ted Bergström Heramb hade bud på sitt tredje mål för eftermiddagen men Filip Mörkdal var alert och stoppade den chansen.

Matchhjälte skulle istället bli mittfältaren David Brodén som snurrade upp flera Sirius-spelare på läktaren innan han kyligt lyfte in 3-2 bakom Anton Andersson i hemmamålet i matchminut 94:22. Brodén firade vilt med den tillresta bortaklacken och det gjorde han rätt i. En imponerande vändning av Bajen. Stor styrka och lagmoral att vända 0-2 till 3-2 och nu går vi in med en god känsla inför onsdagskvällens hemmaderby mot AIK.