Hammarby vidare till semifinal

Hammarby vidare till semifinal

Nu väntar en matchserie mot ligavinnaren Sandviken.

Ja, det var ju inget snack om saken. Som vanligt körde vi över Vetlanda hemma på Zinken (som vi vant oss vid i kvartsfinalserien). Vinst hemma och förlust borta. 

Smålänningarna sopades bort med klara 7-2 under söndagen och nu står det klart att vi får möta Sandviken i semifinal. Ett lag som slog oss med 9-1 i Göransson Arena under seriespelet och SAIK vann tabellen på 41 poäng. Men hemma på Zinken brukar vi vara starka och i november hade SAIK ingen chans mot oss när vi vann med 7-3. 

Helt klart blir detta ett tuffare test för Bajen men ska man till "Studan" måste alla lag slås ut. Semifinalserien mot SAIK inleds nu på onsdag kväll med bortamatch i Göransson Arena (19:00). Match nummer två och det första mötet på Zinken spelas under fredagskvällen, avslag 19:00.



Som vanligt är det tre vinster som gäller för att ta sig vidare. Hammarby måste ta en match i Gästrikland för att ta sig till final. Så varför inte börja redan på onsdag? Ett kokande Zinkensdamms IP på fredag kväll kommer åtminstone ge våra grönvita spelare chansen till en skön hemmavinst. 

Vår anfallare Christoffer Fagerström är spelklar i det första mötet och då har vi fullt lag förutom Kalle Spjuth som verkar bli borta säsongen ut. 

Slutspelet går in i en ny fas och det kommer bli heta matcher mot Sandviken. Förhoppningsvis blir det jämnt och det vore kul med en serie som går till fem.

Så här ser spelschemat ut:
Ons 28/02 19:00 Sandviken - Hammarby
Fre 02/03 19:00 Hammarby - Sandviken
Tis 06/03 19:00 Sandviken - Hammarby 
Fre 09/03 19:00 Hammarby - Sandviken Eventuell
Sön 11/03 15:00 Sandviken - Hammarby Eventuell

Forza Bajen!

Fredrik Wibergfredrik.wiberg@svenskafans.com2018-02-26 16:50:00
Author

Fler artiklar om Hammarby Bandy