Lagbanner

HTB Bloggen: Haparanda chockar Bandysverige

HaparandaTornio Bandy har inlett säsongen övertygande. Ska HTB sikta mot slutspel och därmed höja målsättningen och hur ser BandySverige på HTB:s framfart?

HaparandaTornio Bandy fick ett varmt välkomnade från BandySverige, där Vänersborgsmålvakt Gabriel Bridholm beskrev känslorna kring att en av årets nykomlingar kommer från HaparandaTornio. 

Ingen vill ha kvar dem, det säger sig själv när ekonomin är som den är. Vi får hjälpas åt att spela ner dem igen.

Ett lika varmt välkomnade kom från Bandyförbundet som vägrade att lägga dubbelmatcher i samband med HaparandaTornios bortamatcher och inte heller något annandagsderby i Haparanda var det tal om. Ingen lätt start med andra ord och inför serien visste ingen vart laget egentligen stod. 

"Nervositet blev klang och jubel"

Nyförvärven Peter Stock och Antti Ekman hade hämtas hem men det var nervöst inför premiären mot Vänersborg. HaparandaTornio chockade Vänersborg och visade BandySverige att laget kommit till den högsta serien för att stanna. Premiären slutade 4-4 och inför 1985 åskådare på Akelius Cape East Arena besegrades Kungälv, i en klang och jubel föreställning.

På fyra matcher har det blivit fyra poäng och så när snuvades Bollnäs på samtliga poäng i den senaste omgången och en kaxig signal skickades vidare till konkurrenterna att ingen kommer till Haparanda och hämtar enkla poäng.

- Vi kan slå alla lag i elitserien säger spelande tränaren Jukka Ohtonen till Norrbottens Kuriren.

Men frågan är om inställningen till HaparandaTornios vara eller icke vara förändrats när serien dragit igång? Förbundet verkar ha mjuknat och valde den milda bestraffningen i ”övergångsskandalen” och 30 000kr i böter är lite i jämförelse med tappade poäng. Andra kultfigurer som Per Fosshaug är positiva och tycker det är riktigt häftigt att HaparandaTornios satsning lyckats och att laget är i den högsta ligan för att stanna.

Nytt kontrakt? För mig är målet slutspel! 

Kaxigt? - Självklart!

Hans Kenttä2009-11-14 11:34:00
Author

Fler artiklar om Haparanda Tornio