Nilsson släckte HT:s hopp om poäng
Patrik Nilsson sänkte på egen hand nykomlingarna HT Bandy.

Trots nytt publikrekord kunde inte HT Bandy lugga Hammarby på poäng. Patrik Nilsson var banans kung och släckte nykomlingarnas hopp med sina tre mål.

Ht Bandy föll hemma på Akelius Cape East Arena mot det förväntade topplaget Hammarby. Stor matchhjälte blev målkungen Patrik Nilsson med sina tre mål i första halvlek.

Det var också gästerna började bäst och från straffpunkten presenterade sig en av Elitseriens vassaste avslutare, Patrik Nilsson. 1-0 blev sedermera 2-0 när samma Nilsson på egen hand åkt igenom ett tafatt hemmaförsvar och inte gjort något misstag ensam med Marko Herajärvi.

"Avsluten inte i Nilsson klass"

Då vaknade hemmalaget till liv men som så många gånger förr denna säsong är inte avsluten i toppklass. Daniel Frohm fick en gyllene chans till reducering men det ville sig inte för Kalixbon på ACE Arena. Till slut kom dock reducering när Mikko Rytkönen förvaltar Igor Zolotarevs fina passning. Men som mot Sandviken, kom ytterligare ett bortamål direkt efter reduceringen och vem var framme igen – het hetare Nilsson. Men hemmalagets Mikko Rytkönen var inte klar och reducerade till 3-2 och väckte hoppet för gränslaget inför den andra halvleken.

Men i den andra halvleken får Hammarby direkt 4-2 och kontrollerar händelserna. Johan Östbloms klassmål till 5-2 blir sedan spiken i kistan och HT Bandy orkar inte mer än en reducering till 5-3 i den 89 minuten.

Som så många gånger förr den här bandyvintern skapar nykomlingarna massvis med chanser men avsluten är inte av Patrik Nilssons kraft denna kväll. Därför går poängen om intet denna bandyafton inför hela 2007 åskadare på ACE Arena.

HT Bandy-Hammarby 3-5 (2-3)
03.22 0-1 Patrik Nilsson
05.23 0-2 Patrik Nilsson (Nordgaard)
41.20 1-2 Mikko Rytkönen (Zolotarev)
42.38 1-3 Patrik Nilsson (Koch)
44.40 2-3 Mikko Rytkönen (Stock)
49.58 2-4 Rickard Koch
72.40 2-5 Johan Östblom (Koch)