Stor vinst trots uselt skytte
Ny seger mot Falu BS för Marko Herajärvis HT Bandy

På ett kylslaget Akelius Cape East Arena kunde HT-Bandy besegra Falun med hela 8-1 efter att ha seglat iväg under matchens sista femton minuter.

När lagen möttes i söndags tog HaparandaTornio en komfortabel 9-3 seger. I dag när temperaturen låg nära -20 strecket hindrade det inte HT Bandy att ta en ny storseger.

Dålig utdelning trots massvis med hörnor
Kylan verkade dock inte bekymra hemmalaget som satte högsta fart direkt från start. Bara under matchen första 30 minuter skaffade HaparandaTornio hela elva hörnor, vilket vittnar om total dominans. Men HT Bandy skulle inte gå lottlösa från matchens första tredje del då lagets måltjuv Mikko Rytkönen stod för hemmalagets båda mål i den första perioden.

I den andra tredje delen kom också 3-0 till hemmalaget genom Peter Stock, då bortalaget hade två man utvisade. Hemmalagets ineffektivitet vid hörnor fortsatte och laget förvaltade inte någon av de nio laget skapade. Det lilla Falu BS skapade framåt tog duktige Marko Herajärvi hand om.

I den sista perioden fortsatte hemmalaget trycka på och i den 64:e minuten punkterade Antti Ekman matchen med 4-0 från straffpunkten. 5-0 kom också när måltjuven Rytkönen gjorde sitt tredje mål för kvällen. Hemmalaget värmde den publik som trotsat kylan under den sista kvarten och det rann iväg till hela 8-1.

HT Bandy-Falu BS 8-1 (2-0,1-0,5-1))
08.55 1-0 Mikko Rytkönen (Vuokila)
16.00 2-0 Mikko Rytkönen (Norén)
43.15 3-0 Peter Stock (Rytkönen)
65.20 4-0 Antti Ekman (Straff)
76.37 5-0 Mikko Rytkönen (Ekman)
80.01 6-0 Jari Vaattovaara (Miinala)
83.34 7-0 Igor Zolotarev (Vaattovaara)