Marginalerna emot HT Bandy
Christian Mickelsson blev stor matchvinnare med sina två straffmål mot HaparandaTornio.

Sirius tog sin sjunde raka hemmaseger när nykomlingen HT Bandy besegrades med 3-2. Än en gång var det den egna ineffektiviteten som sänkte nykomlingen HT Bandy.

Sirius jagade sin sjunde raka seger på hemmaplan när HT Bandy kom på besök. Nykomlingen HaparandaTornio skakade Sirius men blev utan poäng efter en 3—2 förlust.

- En jämn match säger HT Bandys tränare Jukka Ohtonen till TV4sport.

HT straffat i inledningen

Efter en jämn inledning fick Sirius den första stora chansen i den 16:e minuten när Christian Mickelsson revs ned och Sirius tilldömdes straffslag. Mickelsson tog själv hand om den efterföljande straffen och gjorde inget misstag i duellen mot Marko Herajärvi. Några minuter senare var det dags för en ny straff och denna gång gick straffen in via stolpen och Herajärvi och 2-0 var ett faktum.

- Inget att säga om straffarna säger HT Bandys tränare Jukka Ohtonen till TV4Sport.

Samtidigt som HT Bandys höga press ställda gav stundtals bra utdelning hade nykomlingarna svårt att få till den sista avgörande passningen i den första halvleken. I slutet på den jämna halvleken fick Mikko Rytkönen in reduceringen till 2-1.

- Jätteviktigt med en reducering i slutet, den får vi ny energi av och det är bara 2-1 sade en för övrigt missnöjd Peter Stock till TV4Sport efter den första halvleken.

Ineffektiviteten sänkte HT Bandy än en gång

Och visst fick HaparandaTornio ny energi i inledningen av den andra halvleken och 2-2 kom genom Peter Norén. Men hemmalaget skulle ta tillbaka ledningen på hörna när Pierre Roos stänkte in ledningsmålet, mitt i en stark HT period. HT Bandy jagade en kvittering och bollen dansade till och med på Sirius mållinje vid ett tillfälle, där förövrigt domaren missade en solklar bortastraff.

- Vi spelar ändå ganska bra framåt, men det är de där sista passningarna säger Ohtonen vidare.

I ett sista försök att samla krafterna tar HT Bandy time-out med tio minuter kvar. Kvitteringschanser saknades inte och Marko Miinala samt Antti Ekman var så när att sätta 3-3, men fick se bollen och poängen glida sin väg.

Som så många gånger förr denna säsong var det ineffektiviteten som spelade nykomlingarna ett spratt och laget åkte på en snöplig förlust, trots bra spel.

Sirius-HT Bandy 3-2 (2-1)
15.27 1-0 Christian Mickelsson (Straff)
18.16 2-0 Christian Mickelsson (Straff)
42.41 2-1 Mikko Rytkönen (Hörna)
53.40 2-2 Peter Norén (Vaattovaara)
59.39 3-2 Pierre Roos (Hörna)

Hörnor 9-9 (3-3)
Utv: Sirus 1x10 HT 1x10