Bragdvändning gav poäng på Zinkensdamm
Peter Stocks HT Bandy stod för en bragdinsats när laget knep poäng på Zinkensdamm.

HT Bandy reste till Stockholm för annandagsbandy mot Hammarby på Zinkensdamm. Hammarby inledde starkt och ledde med 6-3 när dryga halvtimmen återstod då kom vändningen, som till slut gav HaparandaTornio en poäng efter 6-6 på Zinkensdamm.

- En enorm vändning, nästintill en bragd av oss säger en av dagens målskyttar Peter Stock om HT Bandys poängstöld.

Drömstart för Hammarby

Att Hammarby är individuellt skickliga fick HT Bandy tidigare erfara på Cape East Arena och såväl på Annandagen inför hela 6056 åskådare på Zinkensdamm. Hammarbys tog kommandot från start och Patrik Nilsson satte ledningsmålet efter drygt fyra minuter på hörna. Även 2-0 kom på en fast situation då David Karlsson inte gjorde något misstag från straffpunkten. Men HT skulle inte ge sig så lätt denna afton och laget kom tillbaka genom Johannes Koivistos reducering till 2-1 och kort därefter måltjuven Mikko Rytkönens kvittering.

- De får en bra start på matchen och en riktigt billig straff men vi kommer tillbaka säger Stock.

Fem mardröms minuter höll på sänka HT Bandy

När David Karlsson gjorde Hammarbys tredje mål och även det målet på en fast situation drabbades HT Bandy av fem riktiga mardrömsminuter. Gustav Björkman utökade ledningen till 4-2 och kort därefter satte även Jesper Eriksson 5-2. Hammarby gick från 2-2 till ledning 5-2 på fem minuter innan nykomlingarna tog en timeout och kunde hålla undan till pausvilan.

- Stärkta av medvinden i första och vassa på fasta situationer gör att de kan gå till pausvila i ledning. De var bra i första säger Stock.

Mäktig vändning i vinden på Zinkensdamm

Lagen följdes åt i inledningen av den andra halvleken och när David Karlsson passade på att göra sitt tredje mål för dagen och 6-3 för sitt Hammarby, trodde nog de flesta på Zinkensdamm att nykomlingarna var ett slaget lag.

Men det var startskottet till den mäktiga vändningen, som gav nykomlingarna poäng. Genom två snabba mål av Peter Stock och Antti Ekman var bara Hammarbys ledning 6-5 och det var trettio minuter kvar på Zinkensdamm .

Marko Miinala, var en av dem missade en gyllene kvitteringschans i förra omgången mot Sirius. Nu fick dock den finländske landslagsmannen sin revansch. I den 82:a minuten frälste han nykomlingarna och satte kvitteringen till 6-6. Ett resultat som stod sig matchen ut och HaparandaTornio kunde knipa en värdefull poäng.

- Vi tar över matchen fullständigt i andra halvlek, en mäktig vändning från vår sida, det är inte många lag i Sverige som tar poäng på Zinkensdamm. Det här tar vi med oss till nästa omgång avslutar Stock.

Den 30:e december är det dags 2009 sista match för nykomlingarnas del och revanschdags när Sirius gästar Haparanda och Akelius Cape East Arena.

Hammarby-HT Bandy 6-6 (5-2)

03.57 1-0 Patrik Nilsson (Hörna)
08.20 2-0 David Karlsson (Straff)
15.38 2-1 Johannes Koivisto
18.26 2-2 Mikko Rytkönen (Stock)
27.18 3-2 David Karlsson (Eriksson)
30.53 4-2 Gustav Björkman