Blytung seger för HT Bandy
Nu slåss Peter Noréns HT Bandy om en slutspelsplats!

Inför 1575 åskadare på Akelius Cape East Arena tog HT Bandy en viktig seger och därmed är siktet inställt på slutspel. Sirius besegrades med 7-5, efter att hemmalaget avgjort matchen redan efter tjugo minuter.

- Viktiga poäng för vår del, nu ser det riktigt intressant ut i tabellen och vi är med i slutspelsdiskussionen säger HT Bandys mittfältare Peter Stock.

Hjälte senast – Nu syndabock

Det svänger som bekant snabbt i idrottens värld, du kan vara hjälte ena dagen och nästa syndabock. Sirius Pierre Roos blev hjälte senast när HT Bandy gästade Studenternas och Roos stod för Uppsalalagets segermål. Dagens match på Akelius Cape East Arena vill nog helst Roos glömma. Redan efter drygt fyra minuter var olyckan framme för Roos och Sirius del, då Roos klubba hamnade i Peter Noréns ansikte med blodvite som följd. Hårda straff som bekant i Bandy och matchstraffet var ett faktum.

- Vi kommer ut grymt aggressiva och de är rejält överraskade, sen gynnas vi självklart av den konstiga regeln som ger matchstraff vid blodvite säger Stock.

Match i tjugo minuter

Dessförinnan hade HT Bandy redan fått en smakstart genom Igor Zolotarevs ledningsmål i den tredje minuten. Stärkta av inledningen och Sirius manfall, gick hemmalaget ifrån till en 4-0 ledning redan efter 22 minuter och matchen var i praktiken avgjord. Sirius kom dock tillbaka med två snabba reduceringsmål men Marko Miinalas 5-2 mål i den 34e minuten var psykologiskt viktigt.

- Vi har en period slarv och spelar med för små marginaler i slutet av första halvleken men ingen fara på taket säger Stock.

Peter Stock inledde själv målskyttet i den andra halvleken och släckte nog helt Sirius förhoppningar om poäng i Haparanda. Lagen följdes åt till 7-3 innan Sirius snyggade till siffrorna under matchens sista två minuter, med två snabba mål.

- Vi har kontroll på händelserna även i andra och poängen är oerhört viktiga för oss avslutar Stock.

Nu väntar Vetlanda borta den 3e januari för gränslagets del, där viktiga poäng står på spel i kriget om slutspelsplatsen.

HT Bandy-Sirius 7-5 (5-2)
02.45 1-0 Igor Zolotarev (Ekman)
11.48 2-0 Vesa Vuokila (Hörna)
13.40 3-0 Tuomas Mokko
22.40 4-0 Antti Ekman (Stock)
29.06 4-1 Christian Mickelsson (Fall)
30.30 4-2 Mikael Jakobsson
34.20 5-2 Marko Miinala (Norén)