Slutspelstro efter Ekmans sjuverkeri på Tjustkulle
Antti Ekman (t.v) hade stor show på Tjustkulle och stod för sju av HT Bandys åtta mål i segermatchen mot Vetlanda.

Röken från nyårsraketerna hade knappt hunnit lägga sig innan HT Bandys Antti Ekman hade ett eget fyrverkeri på Tjustkulle. Med osannolika sju mål sänkte han på egen hand Vetlanda och gränslaget hade vänt ett tremålsunderläge till seger med 8-5.

- Det mesta Ekman gjorde blev rätt och han var planens kung, vi har ett härlig go i det här laget som gör vändningen möjlig. Nu siktar vi uppåt säger HT Bandys Peter Stock.

Vetlanda i tre målsledning

Men det var Vetlanda som fick en smakstart på matchen på Tjustkulle, då Johan Löfstedt gav hemmalaget ledningen med 1-0, redan i den första matchminuten. HT Bandy repade dock mod och kunde kvittera på straffslag genom finländaren Antti Ekman kort därefter.

Fredrik Rinaldo gav hemmalaget ledningen i den tolfte minuten och trots att Antti Ekman än en straffade Jonas Persson i Vetlandas mål, fortsatte det småländska laget som tåget i den första halvleken. Rinaldo kunde göra sitt andra mål på hörna och Per Einarsson utökade ledningen till 4-2 drygt 12 minuter senare. Även psykologiskt viktiga 5-2 ramlade in bakom Marko Herajärvi precis innan pausvilan.

- De hade ett betydligt högre tempo än oss i första samtidigt som vi gjorde alldeles för många egna misstag säger Stock om den första halvleken.

Ekmans skytte sänkte Vetlanda

Men det var ett nytt bortalag som klev in på isen på Tjustkulle i den andra halvleken med en glödhet Antti Ekman. På två minuter hade finländaren på egen hand sett till att HT Bandy var tillbaka målmässigt i matchen och den finländske landslagsmannen hade redan fyra mål i protokollet. Kvitteringen lät inte heller vänta på sig och Peter Stock satte 5-5 bakom gamle lagkompisen Jonas Persson i Vetlandas mål.

Sedan var det återigen dags för den glödhete finländaren. På hörna kom Ekman femte samt sjätte mål och nykomlingarna hade tagit en två målsledning och en ledning som Vetlanda inte orkade vända. I matchens sista minut fick HT Bandy sitt tredje straffslag och Antti Ekman avslutade sitt sjuverkeri på Tjustkulle.

- Vi har en härlig moral och underbar stämning i laget. Jag tror det var nästan tolv år sen jag vann här senast med Karlsborg, så det säger något om vår insats. Men Ekman var kung i dag säger Stock.

Slutspel i sikte

Segern var oerhört viktig för gränslaget, som nu på allvar slåss om en slutspelsbiljett. På onsdag väntar topplaget Villa Lidköping på ACE Arena.

- Vi har ingen anledning att titta nedåt i tabellen utan siktar mot slutspel, men en match i taget. Villa är ett topplag men vi har visat att vi kan slå alla lag i serien avslutar Stock.