HT Bandy vann måstematch mot Villa
HT Bandy tog en mycket viktig seger i måstematchen mot Villa.

HT Bandy spelade med kniven på strupen om drömmen om slutspel skulle leva vidare. Nykomlingarna spelade ut och höll för pressen när Villa/Lidköping besegrades med 6-3 på Akelius Cape East Arena.

- Grymt stabil insats av oss idag och vi vinner rättvist säger en av målskyttarna Peter Stock.

Efter debaclet senast mot Bollnäs var det ett heltänt HT Bandy som dominerade inledningen av matchen mot Villa/Lidköping på Akelius Cape East Arena. Efter tio minuter tvingades Villa till timeout och då hade HaparandaTornio redan en ledning med 2-0. Kort därpå kostade även hemmalaget på sig att missa en straff. Men målen skulle fortsätta trilla in och hemmalaget gick ifrån till 4-0 innan Villa vaknade och genom två snabba reduceringar var det match igen inför den andra halvleken.

- Vi var verkligen taggade idag och revanschsugna efter vår dåliga insats mot Bollnäs. Synd att de får lite kontakt med tanke på vår fina start säger Stock.

”Streckstrider åt alla håll och kanter”

Mikko Rytkönen gav nykomlingarna andrum i början av andra när han gjorde sitt andra mål för dagen och 5-2 till HT Bandy. Visserligen reducerade Villa till 5-3 men när Peter Stock satte 6-3 var matchen avgjord och HT Bandy tog mycket viktiga poäng i kampen om en slutspelsplats.

- Sammantaget en klar seger och väldigt viktiga poäng för vår del säger Stock.

På onsdag spelar HT Bandy återigen en ny måstematch. Broberg kommer på besök och allt annat än vinst kan spräcka slutspelsdrömmen.

- Vi tar en match i taget men visst är det klart att matchen på onsdag är viktig. Vi är ju inblandade i streckstrider åt alla håll och kanter avslutar en mycket glad målskytt.

HaparandaTornio-Villa/Lidköping 6-3 (4-2)
01.34 1-0 Toumas Mokko (Ekman)
08.10 2-0 Jari Vaattovaara (Hörna)
26.41 3-0 Mikko Rytkönen
28.20 4-0 Peter Norén (Stock)
29.30 4-1 Daniel Andersson (Fahlén)
32.30 4-2 Patrik Hellman
47.26 5-2 Mikko Rytkönen (Stock)