Lagbanner
HT Bandy laddar för Champions cup - "Det känns jäkligt inspirerande"
Peter Stock ser fram emot Champions Cup som inleds på torsdag.

HT Bandy laddar för Champions cup - "Det känns jäkligt inspirerande"

Fjolårets succé nykomlingar HaparandaTornio Bandy kör igång matchandet och åker till Edsbyn för spel i Champions Cup. Silly season har varit händelsefattig men igår presenterades den finske landslagsmannen Rolf Larsson. Redaktionen har fått tag i en inspirerad Peter Stock, som ser fram emot turneringen.

Silly season har varit rätt tyst för fjolårets succénykomlingar. Förutom att talangen Niklas Gällman först skrivit på för gränslaget och sedan tydligen fått hemlängtan och återvänt till allsvenskan och Kalix. 

Inga nyförvärv således men på tisdagen presenterades en riktig bomb då ytterligare en finsk landslagsman skrev på för gränslaget. 23-årige spjutspetsen Rolf Larsson kritade på för klubben och är tänkt att stå för målen i vinter tillsammans med Mikko Rytkönen. Larsson är inte helt okänd för den svenska bandypubliken då finländaren spelade i Sirius säsongen 08/09. 

- En riktigt skridskostark forward, precis vad vi behöver säger mittfältsmotorn Peter Stock. 

***
På förlustsidan kan viktige Markus Hiukka hamna, men den finske jätten i försvaret har inte bestämt sig om framtiden. HaparandaTornio lär hålla tummarna att finländaren fortsätter i klubben ytterligare ett år. 

***
En som fortsätter är ständigt unge Peter Norén. Otroligt viktigt för gränslaget då Norén var en av nyckelspelarna ifjol. 

***
Målsättningen är slutspel för gränslaget, inte mig emot. 

***
Sammantaget fick HT Bandy skicka sex man (Marko Herajärvi, Igor Zolatarev, Antti Ekman, Mikko Rytkönen, Pekka Hiltunen och Vesa Vuokila) till förra helgens landslagsläger. Där blev det förlust för finnarna mot Sverige med 5-4 och Ryssland med 10-4. I förlustmatchen mot Sverige stod HaparandaTornio för tre av de finska målen då Mikko Rytkönen, Antti Ekman och Pekka Hiltunen blev målskyttar. Mot ryssarna blev det samma facit, då stod Ekman för två av målen och Hiltunen ett för sitt Finland.

***
På torsdag inleds Champions Cup och för HaparandaTornios del väntar Ljusdal på torsdagskvällen, Broberg på fredag innan gruppspelet avslutas mot ryska Zorkij på lördag. Undertecknad fick tag i HT:Bandys Peter Stock, som ser framemot turneringen. 

Hur känns det inför Champions Cup? 

- Känns jäkligt inspirerande att köra igång. Stor is är lite annat och spela på än i en ishall som vi laddar upp i vanligtvis. Vi behöver dessa fyra matcher och skall se dessa som en bra genomkörare och det är alltid kul med en värdemätare. Vi ligger lite efter våra konkurrenter i uppladdningen så viktigaste är väl att få ihop spelet och bygga vidare på det vi gjorde ifjol. 

Läget i laget? 

Vi är för tillfället lite tunt med folk och letar efter förstärkningar. Vi är 14 stycken (12+2) plus Jukka Ohtonen som åker till Edsbyn. Jukka får säkerligen får dra på sig grejerna och spela i veckan. Hiukka är ett tungt avbräck för oss och vi får hoppas att han bestämmer sig för en fortsättning i klubben, Mikko Jussila ersätter tillsvidare som libero. Sen har vi lite alternativ på backsidan som vi kommer testa under turneringens gång. I övrigt har vi nästintill samma lag som ifjol lägg där till Rolf Larsson, som är jäkligt vass på rören. En riktigt bra förstärkning för oss. 

Vad har ni för förväntningar? 

I själva turneringen är vi väl inte så resultatinriktade, vi skall bygga vidare på det vi gjorde ifjol. Det skall bli roligt att köra igång och vi behöver verkligen dessa matcher, som en ordentlig genomkörare, inför säsongen.

Vilka vinner turneringen? 

- Rysslagen får vara favoriter på förhand, Zorkij är mitt tips.

Hans Kenttä2010-09-15 18:04:00
Author

Fler artiklar om Haparanda Tornio