Det luktar kris – förlust mot Boltic
Jukka Ohtonen har en del att fundera på. Det var inte mycket som stämde för HT Bandy när laget föll hemma på Cape East Arena mot Boltic.

HaparandaTornio Bandy föll överraskande mot gästande Boltic/Göta med 5-6. Stor matchvinnare i bortalaget blev matchens gigant Robin Olsson, som också blev tvåmålskytt.

Efter bottennappet i hemmapremiären mot Kungälv trodde hemmapubliken att HaparandaTornio skulle vakna till liv i matchen mot Boltic/Göta. Men så blev icke fallet, bortalaget gjorde en bra insats och vann rättvist på Cape East Arena med 6-5, sedan matchens lirare Robin Olsson avgjort matchen.

Gästerna började också bäst och tog ledningen med 1-0 innan nyförvärvet Rolf Larssons soloräd gav 1-1. Men gästerna trummade på och förde matchen och det gav också resultat. Både 2-1 och 3-1 ramlade in bakom Pasi Heikkanen innan Daniel Sandberg, en av få ljusglimtar i gränslaget, reducerade till 3-2 innan pausvilan.

Andra halvlek hann knappt starta innan Boltic utökade sin ledning till 4-2. Men sedan skulle HT Bandy prestera sin bästa period i matchen. Rolf Larsson gjorde sitt andra mål för kvällen som betydde 3-4 och när Mikko Rytkönen kvitterade till 4-4 trodde de flesta att HT skulle vända på steken. Men istället klev banans bäste för dagen i form av Robin Olsson fram och ordna både 5-4 och 6-4 för sitt Boltic. Visserligen reducerade Pekka Hiltunen till 5-6 och närmare än Daniel Sandbergs jätteläge till 6-6 kom inte HT Bandy och förlusten var ett faktum.

– Man ska inte missa ett sånt läge, sa en av förklarliga själ deppig Daniel Sandberg till HBWebben.se.

Två tunga hemmaförluster mot Kungälv och Boltic var inte vad HaparandaTornio kalkylerat med och det luktar kris för gränslaget.

HT Bandy-Boltic 5-6 (2-3)
Målen, H/T Bandy: 1-1, Rolf Larsson (12.19), 2-3, Igor Zolotarev (27.02), 3-4, Rolf Larsson (54.16), 4-4, Mikko Rytkönen, hörna (65.32), 5-6, Peter Stock, frislag (77.35).
Hörnor: 9-10.
Utvisningar, HT: 2x10, Boltic: 3x10.