HT Bandy föll i hemmapremiären
Jukka Ohtonens HT Bandy föll i hemmapremiären.

HT Bandy föll i hemmapremiären mot Kungälv med 3-4. Trots tre straffmål av Pekka Hiltunen räckte inte gränslaget ända fram, som inte mäktade med ett enda spelmål när Kungälv lyckades till fullo med sitt försvarsspel.

– Vi måste spela klokare säger HT Bandys spelande tränare Jukka Ohtonen till HBwebben.se

Ett försvar som HT aldrig lyckades knäcka

Det blev ingen förväntad anstormning i den första halvleken från hemmalaget på Cape East Arena, som hade svårt att luckra upp Kungälvs kompakta försvar matchen igenom.

Gästernas fick också en smakstart sedan Mattias Johansson gav bortalaget ledningen redan i den femte minuten. Finske landslagsmannen Pekka Hiltunen ordnade dock fram en kvittering sedan han inte gjort något misstag från straffpunkten och hemmalaget tog över matchen. Men Kungälv skulle dock återta ledningen sedan Markus Kumpuoja överlistat HT Bandys debuterande målvakt Pasi Heikkanen och 2-1 resultatet stod sig första halvlek ut.

Hiltunen skulle få en ny chans från straffpunkten i inledningen av den andra halvleken. På nytt blev det inget misstag i duellen mot Pertti Virtanen och 2-2 var ett faktum. Men sedan klev gästernas Jacob Jenefeldt fram. Först spelade han fram Daniel Gratjov som satte 3-2 och sedan satte han själv 4-2 och gästerna såg ut att gå mot en seger. Då tilldömdes HaparandaTornio straffslag för tredje gången och även denna gång gjorde Hiltunen inget misstag. Men Kungälv lyckades freda sitt mål och förlusten var ett faktum för HaparandaTornio.

HaparandaTornio Bandy-Kungälv 3-4 (1-2)

05.50 0-1 Mattias Johansson (Brandin)
22.10 1-1 Pekka Hiltunen
36.43 1-2 Markus Kumpuoja (Virtanen)
49.38 2-2 Pekka Hiltunen
65.38 2-3 Daniel Gratjov (Jenefeldt)
72.51 2-4 Jacob Jenefeldt
80.21 3-4 Pekka Hiltunen