HT Bandy kvitterade i sista sekunden
HT Bandy bröt förlustsviten och tog en viktig poäng på Cape East Arena. Peter Stock (bild) blev en av gränslagets målskyttar.

Efter fem raka förluster bröt HaparandaTornio Bandy trenden i årets elitserie. Det blev en poäng efter 5-5 mot Sirius. Men det var i grevens tid när Tuomas Mokko kvitterat bortalagets ledning i matchens sista minut.

- Ett riktigt drömmål ungtuppen bjuder på säger HT Bandys mittfältare Peter Stock om HT Bandys kvittering i slutskedet.

Med fem raka förluster i bagaget inför mötet med Sirius hade gränslaget hoppats på en bra start på Cape East Arena. Men Sirius Kalle Spjuth ville annat och åkte igenom hemmaförsvaret och gav bortalaget ledningen redan efter fem minuter. Dock skulle HT Bandy resa sig ett flertal gånger denna afton. Hemmalagets Toumas Mokko kvitterade i den nionde minuten men Sirius skulle återta kommandot när Patrik Johansson gör 1-2 några minuter senare. Gränslagets finske landslagsman Pekka Hiltunen skulle inte göra hemmapubliken besviken när han fick chansen från straffpunkten i den 30:e matchminuten, som skulle bli händelserik. För bara 38 sekunder efter Hiltunens 2-2 gör Andreas Eskhult 2-3 till bortalaget, ett resultat som skulle stå sig halvleken ut.

-  Ett jättekliv framåt spelmässigt från vår sida, vi borde haft ledningen säger Stock om den första halvleken.

Sirius Christian Mikkelson anfallsess skulle visa sig från sin bästa sida i den andra halvleken. Bortalagets nyckelspelare utökade ledningen till 2-4. Pekka Hiltunen reducerade på hörna till 3-4 och bara fyra minuter senare kunde Peter Stock kvittera på Cape East Arena och HT Bandy var på gång. Men när HT försvaret missar en höjdboll får Mikelsson öppen gata till 4-5 för gästerna i den 73 minuten. Om en katt sägs ha nio liv så vete tusan hur många HT Bandy hade i dagens elitseriematch. För i matchens sista minut kom kvitteringen till 5-5 på Cape East Arena när Toumas Mokko soloprestation gav en viktig poäng för framtiden.

- Det kändes riktigt surt när Sirius får ta ledningen med 5-4 efter den blundern vi gör. Riktigt skönt att få en poäng, det var vi värda avslutar Stock.

HaparandaTornio-Sirius 5-5 (2-3)

05.35 0-1 Kalle Spjuth (Eskhult)
08.37 1-1 Tuomas Mokko (Hiltunen)
14.21 1-2 Patrik Johansson (Eskhult)
29.07 2-2 Pekka Hiltunen (Straff)
29.55 2-3 Andreas Eskhult (Spjuth)
51.22 2-4 Christian Mikelsson (Spjuth)
53.28 3-4 Pekka Hiltunen