HT Bandy luggade Edsbyn på poäng
HT Bandy stod för säsongens insats när Edsbyn luggades på poäng på Cape East Arena.

HT Bandy har haft en tung säsong men frågan är om vändningen kom på söndagseftermiddagen när Edsbyn luggades på poäng på Cape East Arena. Det var dock i grevens tid poängen räddades, i matchens sista minut klev Pekka Hiltunen fram och kvitterade till 3-3.

- Utan tvekan säsongens insats och vi var definitivt värda poängen säger en av HT Bandys bästa för dagen i Peter Stock.

Storförlust i bottenmötet mot Tillberga i fredags och därmed en tuff förberedelse inför Edsbyn på Cape East Arena. När tränaren Jukka Ohtonen svarade vad som talar för HT Bandy inför söndagens matchen kom ett också ett uppgivet svar – ”säg det”. Laget hade dock ett långt krismöte efter förlusten och det gav tydligen effekt på spelet.

Ohtonen skulle se sitt HT Bandy spela årets bandy på Cape East Arena. Frånsett från de första trettio minuterna, då gränslaget hade det otroligt svårt att komma förbi Edsbyn kompakta försvar, var hemmalaget som styrde och ställde. Men under matchens första halvtimme hade gästerna skaffat sig en tvåmålsledning sedan Hans Andersson överlistat duktige Marko Herajävi två gånger om, ett resultat som stod sig första halvleken ut.

- Vi la om vårt sätt och spela och fick äntligen ordning på vårt försvarsspel säger Stock.

I den andra halvleken tog HT Bandy över tillställningen och Edsbyn var i gungning efter Mikko Rytkönens reducering till 1-2. Bortalaget tvingades till en timeout och hemmalaget var bara en stolp- och ribbträff från 2-2. Då kom, som från en blixt från klar himmel,1-3 genom Daniel Wälitalo på hörna.

- I det läget var det otroligt tungt, med tanke på att vi ägde matchen säger Stock, som dock skulle se sitt lag resa sig.

Sen kvittering ger hoppet tillbaka

Finske landslagsmannen Mikko Rytkönen kom efter ett försvarsmisstag ensam med Edsbynmålvakten Anders Svensson i den 75:e matchminuten och gjorde inget misstag. Hemmalaget jagade ett kvitteringsmål och när matchuret stod på 90 minuter kom också 3-3 genom Pekka Hiltunen.

- Riktigt skönt med en sen kvittering och framförallt rättvist säger Stock.

På ett kylslaget (-19) Cape East Arena var det nog ingen som unnade gränslaget segern. Laget presterade en högklassig bandy och var värda två poäng i dagens match som innehöll många ljuspunkter.

- Det var en viktig poäng men framförallt var det sättet vi tog den på. Nu blickar vi framåt och kan vi spela så här så kommer poängen trilla in avslutar Stock.