Kryss i viktigt streckmöte
Jukka Ohtonens HT Bandy kryssade mot Tillberga.

Efter två raka förluster mot topplagen Hammarby och Sandviken väntade en otroligt viktigt match mot Tillberga, som slåss om tillsammans med HT Bandy om ett nytt kontrakt. Matchen slutade 3-3 efter att Haparandalaget tappat en två målsledning med bara åtta minuter kvar.

- Småsurt när det blev som det blev säger HT Bandys

HT Bandy fick en smakstart på Cape East Arena när Peter Stock gav hemmalaget ledningen i den sjätte minuten. Sedan skulle lagen få varsin straff som lagen utnyttjade målskyttar blev rutinerade Anders Östling och gränslagets straffspecialist Pekka Hiltunen. Hiltunen var inte klar där utan utökade hemmalagets ledning till 3-1 bara två minuter efter sitt straffmål. 3-1 skulle stå sig till den andra halvleken där bandyprofilen Per Fosshaug presenterade sig.

- Vi dominerade totalt i den första halvleken med vinden i ryggen, spel mot ett mål säger Stock.

Fosshaug har inte förändrats

Först snackade Fosshaug till sig en sedvanlig tio minutare. I 68 minuten fick Anders Östling en andra chans från straffpunkten men denna gång räddade Marko Herajärvi straffen. När sedan Fossaug snackade till sig ett matchstraff i den 74:e minuten såg det mörkt ut för gästerna. Då lyfte Tillberga sig och spelade betydligt bättre. Men Andreas Hammarbäcks reducering till 2-3 skapade nerv i matchen och bara tre minuter senare, i den 85 minuten, kunde Johan Kruse sätta 3-3 på Cape East Arena som också skulle bli slutresultatet. HT hade en jättechans till 4-3 i slutskedet men Bergwall gör en jätteräddning på Peter Noréns skott.

- Småsurt att vi inte får segern med oss avslutar Stock.