Nattsvart för HaparandaTornio
Det går tungt för fjolårets succélag, en ny förlust blev det på ett kylslaget Cape East Arena.

Fjolårets succélag HaparandaTornios inledning på årets elitserie är allt annat än succé. Under onsdagskvällen kom femte raka förlusten när Broberg segrade på Cape East Arena med klara 9-5 .

Fyra raka förluster och krisen knackandes på dörren. Det var förutsättningarna för HaparandaTornio inför mötet med Broberg/Söderhamn. Dessutom skulle Kung Bore visa sig från sin sämre sida och matchen spelades i tre trettio minuters perioder i 18 gradig kyla och kraftiga vindar på Cape East Arena.

- Vi spelar stundtals bra bandy, men vi får alldeles för djupa svackor som i den andra perioden när Broberg avgör matchen säger HT Bandys mittfältaren Peter Stock.

Nattsvart andra period sänkte HT Bandy

Under den första perioden tog bortalaget kommandot genom skarpskytten Joakim Hedqvist, som pangade in ledningsmålet redan i den femte minuten. Hedqvist, som var het i inledningen var inte klar där utan utökade Brobergs ledning till 2-0. HT Bandys Igor Zolotarev kunde dock reducera till 1-2, ett resultat som skulle stå sig i en jämn första period.

- Vi lika gärna kunde haft ledningen i en riktigt jämn period säger Stock.

Även i den andra perioden började bortalaget bäst och Ted Bergström utökade gästernas ledning till 3-1. Jonas Engström skulle göra uppförsbacken än brantare och gav Broberg ledningen med 4-1 fyra minuter senare. Men mardrömmen för HaparandaTornio skulle inte sluta där. Broberg gick ifrån till hela 7-1 innan Antti Ekman kunde reducera innan den andra perioden var över.

- Vi tappar boll på fel ställen och hamnar i en ordentlig svacka och där avgörs matchen.

”Vi måste jobba på försvarsspelet”

HT:s Pekka Hiltunen reducerade till 3-7 i den tredje perioden och Peter Stock väckte ett litet hopp för hemmalaget med sitt 4-7 mål och drygt tjugo minuter kvar av matchen. Men det hoppet släcktes av Joakim Hedqvist fjärde mål för kvällen då han överlistade Marko Herajärvi från straffpunkten. Slutresultatet skrevs blev till slut 5-9 och gränslaget ser ut att gå en tuff säsong tillmötes.

- Vi måste jobba med försvarsspelet över hela banan och inte tappa boll i fel lägen. Vår lägsta nivå är påtok för dålig och vi måste vi få bort våra djupa dalar och då ska vi kunna besegra Sirius på fredag avslutar en besviken Peter Stock.

HT Bandy-Borberg/Söderhamn  9-5 (1-2,1-5,3-2)

05.03 0-1 Joakim Hedqvist
14.00 0-2 Joakim Hedqvist (Bergström)
25.39 1-2 Igor Zolotarev (Mokko)
33.31 1-3 Ted Bergström
37.28 1-4 Jonas Engström (Nygren)
39.06 1-5 Stefan Larsson
45.30 1-6 Jonas Engström (Edling)