Skrällen på Cape East Arena
HT Bandy stod för en härlig skräll på annandagen när svenska mästarna besegrades.

HaparandaTornio skrällde rejält på annandagen när svenska mästarna Hammarby besegrades med 6-4 på Cape East Arena. Stor matchvinnare blev speldirigenten Peter Stock med ett mål och två målgivande passningar.

- Fantastiskt skönt, vi tände verkligen till idag säger matchen lirare Peter Stock.

Men det började inte i dur för hemmalagets Peter Stock. Efter ett bolltapp där domaren Ronny Andersson blundade när Stock blev bryskt tagen fick David Pizzoni-Elfving för stor yta mellan försvar och mittfält och gav Hammarby ledningen med 1-0 efter fem minuter.

- Tung start både personligen och för laget säger Stock.

Psykologiska mål stärke HT

Men de 1077 som trotsade den 17 gradiga kylan fick se HT Bandy kvittera på straff i den 16 minuten genom Pekka Hiltunen. 15 sekunder senare var det dags igen sedan Antti Ekman stressat Hammarbys Olov Englund och sedan serverat Peter Stock till 2-1. Sedan kom en period med mycket Hammarby där bland annat HT Bandys målvakt Marko Herajärvi stod för flera fenomenala ingripanden. Men i 37e minuten kunde Stefan Erixon panga in kvitteringen på hörna. Med minuten kvar av första halvlek kom också 2-3 genom Per Einarsson som tog hand om målvaktsreturen efter Herajärvis jätteräddning på Patrik Nilssons skott. Men HT Bandy skulle få sista ordet och Rolf Larsson satte kvitteringen i halvlekens sista sekund, ett rättvist resultat med tanke på hur det såg ut på isen.

- Vi fick några psykologiskt viktiga mål som stärkte oss, speciellt i 3-3 säger Stock.

Dirigenten Stock fullbordade annandagsknallen

HT Bandy återtog ledningen med 4-3 i den andra halvleken när Tuomas Mokko förvaltade Igor Zolotarevs briljanta passning. Hammarby hade oerhört svårt att passera hemmalagets försvar under den andra halvleken och när väl laget och i synnerhet Patrik Nilsson gjorde det stod en viss finländslandslagsman i vägen.

- Herajärvi var grym säger Stock om sin lagkamrat.

När sedan HT Bandys Rolf Larsson gjorde sedan hemmalagets 5-3 mål efter ett riktigt klapp-klapp spel var det banans bästa i dirigenten Peter Stock, som låg bakom målet. Men mittfältaren Stock var inte klar och serverade återigen en målgivande passning till Igor Zolotarev som betydde 6-3 till hemmalaget innan Hammarbys skyttekung Patrik Nilsson fick spräcka sin målnolla i matchens sista minut.

- Vi tände verkligen till inför hemvändarfesten och vinner faktiskt välförtjänt säger Stock om annandagsknallen.

De flesta på plats höll nog med HT Bandys mittfältare Peter Stock denna annandag. HT Bandy står för säsongens insats och vinner välförtjänt. För gränslaget var det viktiga poäng i bottenstriden och spelet från annandagsknallen bådar gott för framtiden.