Lagbanner
Tunga förluster för HT Bandy
Två nya förluster för Jukka Ohtonens HT Bandy.

Tunga förluster för HT Bandy

Det blev en tung bortaturné med ytterligare två förluster för HaparandaTornio. Bollnäs 8-0 följdes upp med ytterligare en tung förlust på ABB Arena trots en drömstart mot Västerås.

- Trots förlusterna så gör vi bättre matcher än mot Kungälv och Boltic, på så sätt är det ett steg framåt. Men vi gör alldeles för många enkla misstag och det straffar sig mot både Bollnäs och Västerås säger HT Bandys mittfätare Peter Stock.

HaparandaTornio Bandy fick utdelning på lagets två första hörnor och hade en tvåmålsledning redan efter fyra minuter i mötet mot Västerås. Trots drömstarten repade Västerås mod och skulle vända på underläget innan första halvlek var över. Michael Carlsson reducerade till 1-2  i den 26 matchminuten och sedan vände hemmalaget underläget på två minuter. Oskar Robertson satte kvitteringen bakom Pasi Heikkanen och Tobias Holmberg gav Västerås ledningen därefter. Precis innan halvtid kom också viktiga 4-2 som blev omdiskuterat. HT spelarna ville ha hörna och var inte riktigt med när Västeråsmålvakten assisterade Jonas Nilsson, som överlistade den finske landslagsmålvakten.

- Lite oflyt med domslutet men vi startar bra men vi har som sagt en del att förbättra i vårt defensiva spel säger Stock.

I den andra halvleken så betydde Janne Rintalas 5-2 ridå ned för gränslaget. Lagen följdes åt till 6-3 innan Jonas Nilssons andra mål för dagen betydde 7-3. Västerås skulle gå ifrån till 9-3 innan slutsignalen ljöd på ABB Arena.

- Nu har vi tio dagars uppehåll och vi får slicka såren efter den tröga inledningen vi haft. Det finns en del positivt att ta med oss till framtiden och får vi ordning på vårt försvarsspel kommer det här bli bra till slut avslutar Stock.

Västerås-HaparandaTornio 9-3 (4-2)
Målskyttar HTB: Zolotarev, Voukila, Ekman

Hans Kenttä2010-11-14 19:29:00
Author

Fler artiklar om Haparanda Tornio