Härlig seger för Helenelund i en mycket spännande match
Skön seger mot Tellus!

Helenelund vann på onsdagskvällen mot Tellus med 6-5(1-2). Slutet på matchen var mycket spännande, mer om det nedan.

Helenelund ställde upp med bästa möjliga lag, då Megert var tillbaka från sjukdom.

Matchen började i snöfall och HIK hade svårt att komma framåt i planen, Tellus var mycket taggade från start.

Tellus stod stadigt och Helenelund hade svårt att riktigt komma till lägena och få fram de avgörande passningarna.

10-15 minuter in i matchen snappar en Tellus spelare upp bollen relativt högt i banan och drar näst intill sin spelare, men i målet står unge Micke Svensson som räddar bollen.

I den 18:e minuten drabbas helenelund av sin första utvisning för dagen då speedkulan Adde karlsson åker ut 10 minuter för ojust tackling. Tellus växer nu in i matchen och Viktor Karlsson gör 0-1 i den 22:a matchminuten.

Efter detta kommer en kavalkad utav utvisningar, inget konstigt då domarna är konsekventa och håller nivån bra i detta läge.

Tellus får tre st utvisad á 10 minuter under loppet av 7 minuter, HIK försöker då avancera men bollen rör sig alldeles för sakta i detta läge.

Under sista minuten av Tellus första utvisning, minut 37, bestraffas hemmaspelaren Joakim Megert 10 minuter för våldsamt slag.

Hik fortsätter att äga bollen, dock växer Tellus och matchen står och väger.

I den 41:a minuten får nr 16 en 10-minuters utvisning för fasthållning och Helenelund är åter två man mer på banan, detta utnyttjas dock inte utan i 44:e minuten gör Linus Karlsson sitt första mål för dagen och de står nu 2-0 till tellus.

Viker HIK ner sig nu ?

Nej, vi svarar direkt och detta genom en påpasslig och alert Jerker Flodstam som reducerar till 2-1 i den 45:e minuten. Ett mycket viktigt mål att få med sig in i pausvilan.

En väldigt jämn första halvlek där vi inte riktigt är med hela vägen, är spelad och de som förbryllar mest är att vi inte skapar mer i läget då vi är 2-3 spelare mer.

Andra halvlek.

Halvleken börjar på en blank och fin is och dessutom inget snöfall, då det avtog i mitten av första halvlek.

Efter en och halv minut av andra halvleken, får Viktor Karlsson i Tellus en 10 minuters utvisning för fasthållning och HIK är åter två man mer.

De svartröda jobbar på men kommer inte till några heta avslut, utan i den 52:a minuten gör Tellus 3-1 genom duktiga Johan Olofsson.

Detta tycks väcka Helenelund, för efter detta presteras (enligt många) säsongens bästa spel!

2-3 kommer på straff som säkert sätts i mål utav Johan Kronberg i den 58:e minuten och tidigt i den 60:e trycker kapten "Säva" in en hörna till 3-3.

Hik spelar nu en mycket bra bandy med bra fart på både boll och spelare och många spelare deltar i uppbyggnaden och spelet.

I den 61:a kommer så matchens delikates då Säva kommer med boll på höger sida på mittplan, utmanar och trampar på. En bit in slår han en stenhård isare till Linus som säkert smäller in 4-3! Vackert!

Tellus svarar direkt med att ta time-out, vilket de är i stora behov av då HIK verkligen är på gång.

Tellus skapar efter detta lite halvchanser men Hik står upp bra och fortsätter spela mycket inspirerat. Dock drabbas Fredrik Larsson av en 5 minuters utvisning, efter för nära mur.

-Det är dåligt, säger Larsson. De måste ju kommunicera i domarteamet. Jag frågade ju om jag stod på lagom avstånd till ena domaren men den andra blåser av efter skottet och säger att jag är för nära, fortsätter han.

Ex-lundaren Richard Danielsson vill inte vara sämre han utan får även han sitt namn med i matchprotokollet och utvisas en minut efter Fredrik för slag på skridskon, detta resulterar i 10 minuter och en trasig klubba för honom.

Hik fortsätter mala på med sitt fina spel och den pånyttfödde Jonas ”Jalle” Jonsson bryter ett uppspel och trampar på, halvvägs in på motståndarnas planhalva spelar han vidare till Adde Karlsson som drar sin gubbe på sidan och smäller snyggt upp bollen i bortre krysset, 5-3!

Ett mycket snyggare avslut en det hade nog inte ens Butta mäktat med på sin tid, stiligt.

I den 71:a minuten tilldöms Tellus en straff som Linus Karlsson smäller in till 5-4 bakom Micke i målet, men än är inte sista ordet sagt de två emellan.

Matchen står nu och väger och det dröjer till den 82:a minuten innan nästa boll rör sig i nätet, 6-4 resluterar den bollen i och den spelades kyligt in av Adde Karlsson, igen! och som denna gång blivit serverad utav kedjepolaren Linus.

10 minuter kvar, ska Hik hålla?

Hik blir nu lite stirriga och släpper in Tellus lite mer i matchen och tillåts anfalla lite mer.

Ett av anfallen resulterar i en hörna som Linus Karlsson smäller in till 6-5 i den 88:e.

Tellus skapar en sista chans på övertid då man näst intill gått igenom hela laget, tvingas Jocke Megert att slita ner Tellusgubben vilket givetvis resulterar i straff.

Dags för revansch för Micke i målet och javisst! Han räddar straffen !

Detta ger Hik en ordentlig energi och de riktigt glöder ur grabbarnas ögon de sista 30 sekundrarna.

Domaren blåser därefter av matchen och HIK vinner välförtjänt matchen efter en mycket bra andra halvlek.

- Det här är sanslöst. Vilken lagmoral och vilken kämpainsats igen av grabbarna. Underbart nu för hela laget att fira nyår med den här segern i bagaget, sken en mycket glad tränare Stefan Johansson efter arbetssegern mot serieledarna till HIK:s hemsida.

Dagens publiksiffra ställs till dryga 60 personer vilket får anses vara helt okej denna onsdag kväll.

Bäst i HIK var kapten Säfa, Jonsson, Larsson och Adde Karlsson.

Målskyttar HIK: Karlsson 2, Hansson1, Kronberg  1, Säfström 1, Flodstam 1.

Utvisningar HIK: 3x10 min + 1x5