Herajärvi räddade viktiga poäng för HT Bandy
Marko Herajärvi räddade mycket viktiga poäng för HT Bandy.

HaparandaTornio Bandy tog en viktig seger på Cape East Arena när Vetlanda slogs tillbaka med 3-2. Stor matchhjälte blev finske landslagsmålvakten Marko Herajärvi som räddade sitt lag under den sista perioden

- Det går inte att sätta ord på hur viktiga poäng det här var. "Hero-järvi" var grym idag säger HT Bandys Peter Stock.

På ett kylslaget Cape East Arena stod viktiga poäng på spel och matchen fick avgöras i tre 30 minuters perioder då tempen visade nära -20 grader. HT Bandy fick en drömstart sedan Peter Noréns lyra hittat Antti Ekman, som inte gjorde något misstag ensam mot Jonas ”Skorven” Persson. Men gästerna skulle kvittera sedan Marcus Sixtenssons skott från drygt 35-40 meter hittade in bakom Marko Herajärvi, som skulle revanschera sig gruvligt under matchens slutskede.

Händelrik minut

På övertid i den andra perioden tog HT Bandy återigen ledningen med 2-1 sedan Marko Minala dunkat in ledningen på hörna. Men den ledningen varade i 12 sekunder. Underbart är kort sjunger Magnus Uggla i sin 4 sekunders hit och mycket längre än så fick inte gränslaget vara i ledningen sedan en långboll hittat den notoriske måltjuven Tomas Knutsson.

- Det kändes riktig surt i det läget säger Stock om kvitteringen som dock skulle glädjas kort därefter.

För precis när den tredje perioden började kunde Antti Ekman återigen ge hemmalaget ledningen. 3-2 målet skulle visa sig bli matchens sista men bortalaget saknade inte kvitteringschanser i den tredje perioden, bland annat brände Vetlandas Tomas Knutsson två frilägen.

- Herajärvi räddar poängen åt oss idag och var fenomenal under matchens sista period, sammantaget mycket viktiga poäng för fortsättningen säger Stock.