HIK avslutade hemmaspelet med bekväm seger

Sista hemmamatchen på Sollentunavallen för säsongen slutade med en klar seger med 11-3 mot Västerås Bandy.

Solsken, målkalas och en snygg avslutning på hemmaspelet var det som stod på menyn denna söndag den 20:e februari. Efter en synnerligen undermålig insats i Uppsala på fredagen vädrade spelarna sin revanschlusta, då de ville visa sin lilla trogna hemmapublik att de minsann ville skrinna av Vallens is denna säsong med en bra insats och seger denna dag, och precis så blev det också.

Västerås kom till spel med en synnerligen tajt trupp. Bara en enda avbytare och inga ledare över huvud taget! Det såg lite lustigt ut att se en enda VB-spelare på ena sidan av avbytarbåset, och fem utespelare, en reservmålvakt, samt tränarstab på den andra (HIKs alltså). Nog för att jag har sett små trupper på Vallen förut, men inte en enda ledare!? Nej, det var ett nytt "fenomen" helt klart.

HIK inledde lite segt, och bortalaget tog ledningen redan efter fyra minuter. Men, vi skulle inte behöva oroa oss. När första halvleken var slut hade HIK gjort sju mål, och matchen kändes i princip avgjord redan då. Härligaste målet var givetvis när a-lagsdebuterande 15-årige talangen John Svanborg, snyggt framspelad av Christoffer Bridholm, fick göra mål i sin debut (7-1) precis innan pausvila. Bollen fick han givetvis ta med sig hem!

I halvtid arrangerades bollrullning mot en plastkon på mittpunkten, och en av chokladaskarna hamnade i nävarna på en av oss i klacken (andra pris).

Andra halvlek spelades egentligen bara av, och vi stod mest och njöt på läktaren (de flesta stod i solgasset, men vi i klacken vill ju alltid stå under tak för att få bra akustik för ramsorna, kunna banka i väggen bakom oss för att förstärka ramsklappningarna, samt att vi alltid står där och har våra platser för hängflaggan, portföljer och viftflaggor mm.).

När matchen var slut kunde vi konstatera att HIK gjorde sitt jobb, avslutade snyggt, och nådde tvåsiffrigt för femte gången denna säsong (båda matcherna slutade med tvåsiffrigt mot just Västerås för övrigt, då Lunden även vann med 10-5 på bortaplan).

Det blev lite extra drag på läktaren när HIK till slut satte en hörna i mål i den 85:e minuten, med tanke på att alla 16 hörnor HIK hade i Uppsala slutade mållösa, samt att det var matchens fjärde och sista HIK-hörna som äntligen satt! 19 hörnor i rad utan mål, eller kanske ännu fler förresten, då jag inte har järnkoll på hur många hörnor som inte gick in i matchen mot Spånga före Uppsala-matchen. Minst 19 i rad i alla fall, så det var ju verkligen på tiden!!

Efter matchen kom spelarna, som vanligt vid vinst, fram och tackade och gjorde vågen. Då passade untertecknad, som representant för The Lundeners, på att lämna över priset till HIKs bästa spelare denna säsong (även om en bortamatch mot GT/76 återstår). "Wannbergs Pris" gick till målmaskinen Micke Andersson, och han fick en liten flaska champagne och en tavla för sin fina säsong.

Det kändes en aning ledsamt att lämna Sollentunavallen, som vanligt när det är sista hemmamatchen, och nu får vi alltså vänta till november igen...

Men, som sagt, serieavslutning nu på söndag i Gubbängens Skridsko- och bandyhall mot serietrean GT/76 (som kan passera oss då de har en hängmatch i veckan). Vinnaren i matchen mellan GT och HIK kommer att sluta 2:a, om nu inte GTs målskillnad blir avsevärt förbättrad i veckan, då en "liten" HIK-vinst inte skulle kunna räcka för att ta andraplatsen. Den matematiken redogör vi för först när säsongen är slut!