HT Bandy tog viktiga poäng
Antti Ekman tvåmålskytt när HT Bandy tog viktiga poäng.

HaparandaTornio var illa ute i på Tingvalla isstadion där Boltic ledde med 5-4 i den andra halvleken innan gränslaget vände och vann med 7-5. Därmed tog HT Bandy viktiga poäng i slaget om ett nytt kontrakt.

- Otroligt viktiga poäng för vår del säger HT Bandys tvåmålskytt Peter Stock.

”Illa ute”

Efter skrällsegern på annandagen mot svenska mästarna Hammarby var det många som trodde att HaparandaTornio skulle få en behaglig resa mot bottenlaget Boltic på Tingvalla Isstadion. Men hemmalaget kämpade frenetiskt och snodde så när poängen för HT Bandy.

- Vi var väldig illa ute i den andra halvleken erkänner Stock.

Trots att lagen följdes åt till 2-2 innan Peter Stock gav sitt lag ledningen med 3-2 i slutet på den första halvleken var det HT Bandy som hade kontroll på händelserna under den första halvleken.

- Tyckte vi ägde den första halvleken totalt och borde ha lett med några bollar inför den andra.

"Herajärvi hjälte igen"

I den andra blev det en total scenförändring. Boltic tog över matchen och vände till 5-4 med drygt 20 minuter kvar på Tingvalla isstadion.

- Boltic är ett betydligt bättre lag än vad tabellen visar och vi fick det otroligt tufft i den andra halvleken där Marko Herajärvi gör några matchavgörande räddningar för vår del säger Stock.

HaparandaTornios Pekka Hiltunen satte kvitteringen på hörna när drygt tio minuter återstod och med endast sex minuter kvar gjorde Antti Ekman matchavgörande 6-5 till gränslaget. Stock fastställde sedan slutresultatet till 7-5 och viktiga poäng gick till Haparanda.

- Vårt mittfält och Herajärvis räddningar fäller avgörande till slut, som sagt otroligt viktiga poäng för vår del avslutar Stock.