I väntan på säsongen...

Tiden går sakta, covid härjar fortfarande, och premiärdatumet flyttas fram igen.

Vi väntar vidare...

Covid-viruset gör allt för att ställa till det för oss alla (jag var själv däckad i sex veckor i våras), och seriepremiären skulle ha spelats i helgen (Örebro U-Helenelund), men av detta blev intet...
Ett nytt seriestartdatum sattes; fredag 20:e november. Men även detta datum föll offer för virusets envisa härjningar. Nu har vi ett tredje datum att hoppas på, fredagen den 4:e december. Måtte detta hålla!

HIK har dock hunnit med att prestera väldigt bra resultat i träningsmatcherna under hösten, och endast en förlust (mot Finspång) visar att det finns hopp om ytterligare en mycket trevlig säsong med HIK, när den nu får sätta igång...?

I oktober nåddes vi dessvärre av beskedet att en legendar inom Helenelunds IK gått ur tiden. Olle Wannberg var en trotjänare inom klubben, och var både ledare och ordförande under många år.
Hans son, Niklas Wannberg, var en lovande spelare inom HIK Bandy, men avled tragiskt i en "freak accident" under värnplikten på Svea Livgarde. Hans nummer var nr 3, och det är sedan hans död för alltid fryst i HIK Bandy.
Olle Wannberg blev 78 år gammal, och kommer att hedras med en tyst minut i samband med HIKs första hemmamatch kommande säsong.

--

Jag tog tillfället i akt och skickade ett par frågor till HIKs tränare Håkan Hult, och här nedan kan nu läsa denna intervju.

#1 Bra resultat i träningsmatcherna, och som nämnts på hemsidan under hösten ligger laget i bättre fas i år än samma tid förra året. Får vi se HIK ta ytterligare ett steg framåt i år?

Ja ! Det är jag övertygad om då vi har arbetat mycket med vår offensiv. Tillsammans med att vi har fått in spelare som har bra skolning och dessutom fungerar bra i gruppen. Vi är ett LAG och det var det som var grundorsaken till den förra säsongens överraskande resultat.
Samt vår täta defensiv !

2# Corona-eländet verkar aldrig vilja ta slut. Hur är stämningen i truppen nu när de första omgångarna blivit framflyttade?

Det är aldrig roligt att få försäsongen avbruten, framförallt inte med en dryg vecka kvar till seriestart. Men det är lika för alla lag i serien, nästan.....
Några av lagen tränar faktiskt fortfarande på is.... Örebro Ungdom, Uppsala BoIS, Köping och Västerås Ungdom. Men jag misstänker att dem hamnar i samma situation som oss andra inom kort.

3# Axel Århammar är en de lovande juniorer som lyfts upp i A-truppen, och som fick en hel del speltid förra året i A-laget. Finns det fler ungdomar som knackar på A-lagsdörren, och som kan få speltid under kommande säsong?

Axel har utvecklats ytterligare inför denna säsong genom hårt arbete och bra inställning, och genom träning med Tellus ett pass per vecka så skall det bli intressant att följa hans utveckling. När det gäller ytterligare spelare som kan komma ifråga så har vi avvaktat med att lyfta in juniorer på våra ispass under försäsongen. Till största delen beroende på att vi fortfarande tränar på hockeyrink och att vi har många spelare i A-truppen.
Men så fort vi kommer ut på Vallen så kör vi igång med att plocka upp juniorer på våra ispass. Men det är viktigt att vi får upp egna unga spelare som är fostrade i HIK. Så den stora utmaningen är att våra unga spelare behöver förberedas på rätt sätt och få "rätt verktyg" med sig på vägen till A-laget. Teknik, skridskoåkning och andra viktiga grunder bör spelarna redan ha med sig när de kliver in i A-lagsverksamheten.

4# Har HIK någon uttalad målsättning vad gäller tabellplacering i år?

Vi har samma målbild denna säsong som inför den förra. Att vi skall utveckla vårat eget spel både offensivt och defensivt och att vi agerar som ett LAG. Lyckas vi med det så har vi kapacitet att slåss om kvalplatsen till Allsvenskan. En match i taget gäller, "här och nu".

5# Hur ser du på det faktum att så många lag i serien är U-lag?

Nu försvann ju två lag sent ur serien, AIK och Hammarby.
Nackdelen är att U-lagen inte "får tävla" i serien dvs de deltar inte i kampen om kvalplatsen.
Jag skulle vilja se att förbundet spetsade till Div 1, avståndet till allsvenskan bara ökar. Kanske färre serier (3st) eller färre lag i nuvarande upplägg med 4 serier. Serien behöver få högre status !

#6 Vilka lag kommer att finnas med och kriga i toppen av serien?

Det blir lite av en upprepning från förra säsongen. De som kommer att fightas på övre halvan är GT76, Gustavsberg samt Djurgården sett till hur de presterat under försäsongen, värvat och presterat förra säsongen. Ett lag som kan ställa till det för alla lag i serien är Västerås Ungdom, framförallt på sin hemmaplan. Sedan vill vi i LUNDEN självklart vara med i fighten om kvalplatsen.

#7 Någon hälsning till HIKs tappra publik och den lilla men trogna klacken The Lundeners?

Full av beundran över att ni lojalt i ur o skur står där och stöttar oss. Vi känner verkligen ert stöd under våra matcher.
Inte alla div 1 lag eller ens allsvenska lag som kan skryta med att ha en egen "klack".
Nu hoppas vi på att vi så snart som möjligt kan komma tillbaka och få köra igång säsongen......
Vi ses på Vallen!

--

Slutligen håller vi tummarna för att det här eländet med covid fasas ut och att vi så sakteliga kan återgå till något som liknar det "normala", och att vi återigen kan få gå på bandy igen!
Bandyabstinensen börjar bli outhärdlig, och som grädde på moset har undertecknad fixat helt nya viftflaggor (beställdes från ultras1312.com i Polen, rekommenderas varmt!!) samt en sprillans ny, snygg textilbanderoll! Fram tills nu har jag använt mig av mina egna begränsade talanger gällande flagg- och banderolltillverkning, men dessa klenoder har nog framstått som lite "amatörmässiga" för de med kritiskt granskande supporterögon. Det är det slut med nu. The Lundeners har "proffsat upp sig", och vi kan knappt bärga oss vad gäller att visa upp vad vi gör när vi gör det som bäst, nämligen att stötta Helenelunds IK bandy från läktaren!

Stefan T2020-11-09 20:49:58
Author

Fler artiklar om Helenelund