Äntligen en seger för Kungälv

Efter 5 raka förluster så kändes det oerhört skönt med en seger för de rödblå.

Det var nervöst inför matchen mot Motala igår, en match som alla förväntade sig att Kungälv skulle vinna och pressen på killarna i de rödblå tröjorna var ganska stor. Det började lovande med första målet från Markus "Kungshus" Kumpuuja redan innan 2 minuter var spelade. Efter det följde en rad missade chanser för Kungälv innan Ted Skoglund kunde trycka in 2-0 på en hörna, men firandet av det målet blev inte långvarigt, Motala tryckte in 2-1 bara en minut senare.
Kungälv förde matchen men hade fortsatt svårt att få in bollen i mål och istället gör Motala 2-2 vilket också var resultatet i halvlek.

Andra halvlek var även den trevande med lite för många missar av Kungälv men de lyckades få in både 3-2  (Ted Skoglund) och 4-2 (Mikko Lukkarila) innan domaren blåste av matchen och 2 viktiga poäng var i hamn.

Något som var härligt att se var många fina anfall och att Kungälv kom till flera målchanser. Det kunde lika gärna ha slutat 10-2 med tanke på alla chanser Kungälv spelade sig fram till men det gäller ju även att den där lille rosa ska få känna på nätet och det var lite svårare idag.
Försvaret kändes även det tryggt och Motala kom inte till många fler chanser än de 2 där de gör mål.

Nu hoppas jag att Kungälv kan återfå självförtroendet och hitta tillbaka till sitt spel och då får man inte missa sina lägen för det har man inte råd med om man ska plocka poäng mot de bättre lagen.

På söndag väntar Hammarby borta, en match där Kungälv har allt att vinna och kanske kan det göra att de kan spela lite mer avslapnat än de senaste två matcherna.