Kungälv - Tillberga 4-5

Idag blev det Kungälvs tur att tappa en match i slutminuterna efter den dramatiska segern i Vetlanda senast. Man skapade tillräckligt med chanser för att vinna med bra marginal men var alldeles för ineffektiva framför mål idag. Tillbergas målvakt gjorde även ett par riktigt vassa räddningar.

Lagen
Adam Rudell har befäst sin plats i laget med några bra prestationer på sistone, efter hösten där han hamnade utanför laget och på lån i Surte. Däremot så är Lukas Persson borta nu : han missade även matchen i lördags i Vetlanda, oklart om han är sjuk eller bara petad. Jimmy Berglund har återvänt permanent till Kalix under julperioden, därför att han tröttnade på att inte få så mycket speltid.

Första halvleken
Det började rätt så bra och Kungälv hade ledningen redan efter 5 minuter. Det var egentligen mest Ted Skoglunds verk, en perfekt djupledspassning som friställde Robin Mohlén, som enkelt kunde runda målvakten och göra 1-0.

Tio minuter senare fick dock Tillberga straff på sin första riktiga anfall efter en fasthållning av Mathias Johansson. Straffen förvaltades säkert av Robin Andersson till 1-1.

Kungälv lyckades göra ännu ett vackert mål, efter att Mohlén hittade en lucka till Teemu Mättää. Det verkade som om finnen hade för dålig vinkel men han sköt hårt och säkert precis innanför bortre stolpen. Fem minuter senare stod det sedan 3-1, efter ett hörnmål från Adam Rudells klubba.

Tillberga reducerade dock omgående när Hermansson petade in en hörnretur som stod och dansade på mållinjen. 3-2 stod sig sedan till halvtid och känslan då var att Kungälv såg ut som det bättre läget men behövde höja sig ett snäpp för att kunna gå segrande ur matchen. Tillberga var långt ifrån ofarliga, och mycket gick igenom Rinat Shamsutov och Jimmy Jansson.

Andra halvleken
Matchen fortsatte att se ut ungefär på samma sätt och det var inte helt oväntat när Tillberga kvitterade från ett hörnmål. Men när matchklockan stod på 60 minuter fick gästerna en utvisning och det följde en period av kraftig Kungälvdominans som verkligen borde ha resulterat i minst ett mål. Axel Ekholm fick nästan öppet mål men tog för lång tid på sig att få iväg ett skott, Rudell hade friläge men skottet hamnade utanför och Tillbergas målvakt Kevin Sterner lyckades göra en till synes omöjlig räddning, också från ett friläge från Rudell.

Men till sist gav dominansen resultat, och Rudell fick revanschera sig på volley från nära håll efter att Fredrik Johansson åkt runt Tillbergas försvar på kanten och lyft in bollen framför mål.

Tyvärr åkte Hampus Kärman ut direkt efteråt för en fasthållning och det var gästernas tur att ta över. 4-4 såg en aning för enkel ut, Jimmy Janssons enkla passning in i straffområdet hittade Barklund som hade tid att vända, skjuta och kvittera.

Sedan klev Rinat Shamsutov fram och mer eller mindre avgjorde matchen på egen hand, han rullade upp hela Kungälv på vänstra sidan och serverade Jansson som kunde svepa in segermålet förbi Kyllönen. Trots ett par hörnor på övertid, där en dansade på mållinjen men inte ville in, kunde Kungälv inte hitta en kvittering i slutet.

Sammanfattningen
Ineffektiviteten sänkte Kungälv idag. Matchen borde ha varit avgjort långt innan Shamsutovs soloprestation i slutet. Men Tillberga är bra. Eller i alla fall Shamsutov och Jansson är väldigt bra. Detta är långt ifrån något blåbärslag i år och de lär kunna störa våra konkurrenter också. Vi får i alla fall hoppas det.

Man slängs något mellan hopp och förtvivlan i kampen om slutspelsplatserna och detta var helt klart en match Kungälv behövde vinna. Det finns dock en hel del matcher kvar och nästa hemmamatch mot Edsbyn blir väldigt viktigt. Seger där och det är bara en poäng upp till slutspelssträcket igen. Förlust och det är nästan dags att kasta in handduken.

Innan dess åker Kungälv upp till Sandviken på lördag för en match där allt annat än tvåsiffrigt brukar räknas som framgång, men vem vet? Kungälv är ojämna och kan man skrälla i Västerås så kan man skrälla även där. Matchen går även att se på bandyplay.se.