2019-02-12 20:45

Crewe - Carlisle
2 - 1

Kungälv och Vänersborg delade på poängen!

Gårdagens derby på Skarpe Nord slutade 2-2. Ett reultat som det är svårt att vara nöjd med.

Om jag ska se det från den ljusa sidan så har Kungälv inte förlorat på de 6 senaste matcherna. Ska jag se det från en annan sida så har Kungälv inte lyckats vinna på de 3 senaste matcherna och tappat 2 poäng på hemmaplan som de på pappret borde haft med sig.

Matchen igår bjöd på spänning och dramatik in i det sista. 1-0 till Kungälv i paus kändes väldigt skönt då Kungälv inte direkt fått till några fler chanser. Ledningen stod sig 23 minuter in i andra halvlek då Vänersborg inte helt oväntat gör mål på en hörna. Kungälv gör därefter ett mål som dömdes bort pga farligt spel.
2-1 målet kom efter 82 minuter och det firades ordentligt på läkateren. Det var nervösa sista minuter och när ordinarie matchtid var slut så hade Kungälv fortfarande ledningen men precis som mot Bollnäs borta i onsdags så lyckades Vänersborg göra 2-2 efter en hörna.
Det kändes som att spelarna i bägge lagen fick kämpa och slita oerhört mycket för att komma till chanser.
Kungälv fick inte riktigt sitt spel att flyta på, om det berodde på att Vänersborg stoppade dem bra eller om det var en liten formsvacka kan inte jag uttala mig om men jag vet att det finns några växlar till hos de rödblå spelarna.

Vill ni läsa mer om matchen finns ett långt och välskrivet referat från IFK Kungälvs hemsida här.

Vill ni se vad Kungälvs tränare Tommy Österberg och Vänersborgs tränare Marcus Bergwall har att säga så kan ni klicka här så kommer ni till BandyTV med matchsnack.

Bilder från fotograf Michael Erichsen hittar ni här.