Lagbanner
Kungälv redo för kvartsfinal nr 1
Allin. Efter att ha tagit sig till slutspel kommer IFK Kungälv satsa allt för att skrälla mot favorittyngda Villa-Lidköping.

Kungälv redo för kvartsfinal nr 1

Kvartsfinalserien mellan IFK Kungälv och Villa/Lidköping närmar sig. Serien spelas i bäst av 5 matcher och ingen har väl missat den börjar Kl 15.00 på Skarpe Nord i Kungälv och spänningen stiger liksom den annalkande vårdagens temperatur.

Villa får gälla som favorit men på Skarpe Nord, eller Camp Nord i supportermun, går inget lag säkert och om IFK får till sitt egna spel kan vad som helst hända. I avslutningsmatchen mot Västerås på bortais spelade Kungälv ut hela registret och vann till sist med hela 10-4 mot mesta mästarna. Dessa mästare fick nog en del att fundera på men tyvärr kommer inte Kungälv kunna möta VSK igen förrän i en möjlig final då VSK spelar i grupp A av slutspelet och Kungälv i grupp B. I Kungälvs grupp spelar utöver IFK och Villa även Broberg/Söderhamn samt Bollnäs.
Villa tappade sin serieledning i elitserien i matchens sista själva minuter då Erik Säfström kunde slå in 5-4 till Sandviken och säkra seriesegern och de 100 000kr som stod på spel. Villa, som var heligt ilska över att de slarvade bort sin serieseger, kommer förmodligen mycket revanschsugna till Skarpe Nord för att vinna och avgöra kvarten på tre matcher.
I kungälvslägret är humöret och självförtroendet på topp och inga skador eller sjukdomar finns runt laget annat än den otursföljde Daniel Gratjov som fortfarande har problem med sina ljumskar och de är mycket sugna på spel.

Hur är läget i truppen?
- Bara bra och alla är friska och pigga i benen, säger tränare Tommy Österberg

Har ni några förväntningar inför söndagens match?
- Nej, inga förväntningar alls utan vill vill bara njuta av att säsongen inte är slut utan att vi får spela mer bandy.

Vad kan ni hälsa våra supportrar?
- Kom och stötta oss och var positiv i alla lägen. På det kan vi komma långt, hälsar A-truppen genom Tommy
Kl 15.00 är det avslag och biljettförsäljningen går som smör och rådet till er alla som läser här är att sprida informationen om att verkligen komma ner i tid så ni får plats. Vis av tidigare stormatcher har de sista inte varit inne förrän efter ca 15 minuters speltid och det onödigt att missa så mycket bara för att man vill komma i sista minuten som under vanlig match.
IFK Kungälv hälsar naturligtvis både sina egna och Villa-Lidköpings supportrar varmt välkomna till matchen som förhoppningsvis kommer bli en jämn och tät match där det bästa laget för dagen vinner.

Mer information om matchen hittar ni på www.ifkkungalv.se

Stefan Åhman2012-02-24 16:34:25
Author

Fler artiklar om Kungälv