2017-10-15 15:00

Bologna - Spal
2 - 1

Kungälv tog ett stort kliv mot slutspel i Kalix
Glada miner. Mikko Rytkönen (tv) blev stor matchvinnare för IFK Kungälv när han med fem minuter kvar avgjorde lagets viktiga bortamatch mot Kalix.

IFK Kungälv besegrade under torsdagskvällen Kalix på bortaplan med 5-3. Kungälv tog ledningen redan i den andra minuten, en ledning laget sedan höll matchen ut. Spänningen varade dock fram till slutminuterna då Mikko Rytkönen satte dit avgörande 5-3.

IFK Kungälv tog tag i taktpinnen direkt i kvällens match och redan efter två minuters spel fick Björn Hellman i Kalixmålet vittja nätet efter att Markus Kumpuoja givit Kungälv ledningen. Ynglingen Axel Ekholm utökade strax därefter Kungälvs ledning till 2-0 efter passning från Mikael Lindberg. På en utav hemmalagets fyra hörnor hittade Jimmy Berglund rätt och Kalix hade efter elva minuters spel reducerat till 1-2. IFK Kungälv skapade mängder med hörnor, totalt elva stycken under kvällens match, och för ovanlighetens skull denna säsong hittade ingen utav dem rätt. Hittade rätt gjorde däremot Ted Skoglund som gav Kungälv ledningen med 3-1 i mitten utav den första halvleken.

Kalix reducerar omgående genom Niklas Gälman i andra halvlekens inledning. IFK Kungälv vägrar dock att släppa ifrån sig initiativet och lagkaptenen Mikael Lindberg dundrar i matchens 58:e minut in 2-4 på frislag. Efter ytterligare reducering utav Simon Wiklund är Kungälvsledningen åter nere på ett måls marginal. I detta skede utav matchen styr dock Kungälv matchbilden och efter mål utav Mikko Rytkönen i 84:e  minuten är Kalix ett slaget lag.
Efter matchen är det en minst sagt glad Tommy Österberg som ifkkungalv.se får tag på.
– Fan va gött! Vi gör det riktigt bra idag. Killarna har en riktigt bra energi och de hade bestämt sig för att vinna idag. Vi borde gjort fler mål då vi skapar en massa chanser. Kalix får riva och slita i oss utan att de åker ut och lyckas ta sig in i matchen och skapa spänning till slut ändå.
– De börjar lyfta långt och det är riktigt spännande de sista 20 minuterna tills Mikko lyckas avgöra. Även om vi borde avgjort tidigare så vinner vi i vilket fall matchen och det är det väsentliga. Vi har haft en underbar resa häruppe och det känns riktigt skönt att vända hemåt till Kungälv och spela hemma på Skarpe Nord på söndag, säger Tommy Österberg.

Slutspelet nära
Tack vare dagens seger finns möjligheten för IFK Kungälv att säkra slutspelsplatsen vid poäng hemma mot Broberg/Söderhamn på söndag. Dock krävs det hjälp från andra lag för att IFK Kungälv skall vara helt matematiskt klara för det första SM-slutspelet för föreningen sedan 1987, då IFK Kungälv tog sig till semifinal där det nyblivna elitserielaget för säsongen 2012/13 IFK Motala blev för svåra. Vi passar härmed på att åter välkomna klassiska IFK Motala till bandyns finrum igen. På söndag står som sagt Broberg/Söderhamn för motståndet på Skarpe Nord klockan 13.15. Missa inte möjligheten att förhoppningsvis få se IFK Kungälv kvalificera sig för slutspelet för första gången på 25 år. Vi hoppas givetvis att alla med rödblå sympatier dyker upp nere på Skarpe Nord för att stödja IFK Kungälv.

Utvisningar: Kalix 1x10 min
IFK Kungälv 3x10 min
Hörnor: Kalix 4 st