Lagbanner

Sveriges bästa bandyfotograf

Fotograf Michael Erichsen



Under säsongen får vi ta del av suveräna bilder från fotografen Michael Erichsen på IFK Kungälvs hemsida.
Jag har kollat runt lite på andra hemsidor men inte hittat någon med samma kvalité på bilderna som de Michael tar. Kanske är jag något partisk då motivet på herr Erichsens bilder alltid är mer tilltalade för de blåröda ögon som jag ser med, men hur som haver så behöver man inte hålla Kungälv varmt om hjärtat för att uppskatta hans bilder.

 
Jag har ställt några frågor till vår favorit fotograf om både livet bakom kameran och om bandy.
 
Hur länge har du följt IFK Kungälv med kameran? 
Om inte minnet sviker mig så har jag för mig att jag plåtade min första bandymatch på annandagen 2006. Derby mot Surte. Lätt förvirrad lyckades jag väl skrapa ihop 4-5 bilder som i bästa fall kan kallas hyfsade.

Vad är det roligaste med att fota bandy? 
Finns många bidragande faktorer till att bandy är grymt. Först och främst farten sedan att det är bra mycket fysiskt tuffare än vad sportens belackare tror. Men även den gamla devisen om att det är lirarnas sport tycker jag är klockren.

Vad är det svåraste? 
Ja vad svarar man på det… allt? finns ju många faktorer beroende på vilka bilder man är ute efter. Farten i spelet gör ju att du inte kan sitta och mysa precis utan man får vara på alerten hela tiden annars bränner du snart dina chanser.

Ljuset på Skarpe Nord har ju inte varit ultimat för en fotograf men ändå lyckas du gång på gång ta fantastiska bilder, vad är knepet?
 Har allt min beskärda del med tämligen usla bilder med men jag skulle väl säga att nyckeln till hyggliga bilder på Skarpe för egen del ligger i träget arbete som gett erfarenheter och viss utvecklad känsla för laget eller spelet om man så vill. Sen så har ju kamerorna utvecklats väldigt mycket de här åren jag fotat bandy.
 
Du fotar ju även andra idrotter, vad skulle din drömmatch att fota vara? 
Ja som den sportdåren man är så har man allt bra många drömmatcher på önskelistan. Ofrånkomligt störst hade ju en VM-final i fotboll varit. Handboll är ju jämte bandyn den sporten jag plåtat mest genom åren så Final Four slutspelet i Champions League hade ju smakat. Men lek med tanken om en fullsatt bandyfinal på Friends Arena nästa år, rätt läckert det med. 

Till sist några rent sportsliga frågor:

Vilken placering slutar Kungälv på i tabellen? 
Får alla vara friska och krya så tror jag på topp 5.

När tar säsongen slut för Kungälv? 
Ah va fan varför inte på Friends Arena?

Vilken/vilka spelare kommer att lysa extra starkt i år? 
Ja säg det… enkel fråga… Skulle kunna motivera flera spelare men väljer en. Jakob Jenefeldt som jag hoppas kan bygga vidare på det som han avslutade förra säsongen med då han var magisk i kvartsfinalerna mot Villa. Som tillägg så hoppas jag även att man får se Gratjov fit for fight snart igen.


Om du fick göra en valfri värvning till Kungälv vem skulle du knipa då?
Per Hellmyrs
 
Jag tackar Michael för att han släppte kameran för någon minut och ställde upp på denna intervju.
Vill ni ta del av hans fantastiska bilder så rekommenderar jag er att gå in på www.erixen.se . Där kan ni hitta bandybilder men även andra sportfoton av hög klass!

Jennie Hermansson2012-11-14 21:10:00
Author

Fler artiklar om Kungälv