2 - 1

Bragdseger i Västerås!
Nu firar vi ännu en seger! Foto: Johan Spanås.

Säsongens första och hittills största skrällen är ett faktum. IFK Kungälv, känd för att vara bortasvag, lyckades slå svenska mästarna på sin egen is!

Matchdetaljerna får ni hitta på annat håll. Jag såg inte matchen och det finns ingen detaljerad matchrapport någonstans i skrivande stund. Det vi kan konstatera är att Västerås tog ledningen redan efter 16 sekunder och matchen böljade fram och tillbaka under första halvleken och stod 4-4 i halvlek efter bland annat två hörnmål av IFK. Endast ett mål i andra halvlek och det gjordes av Jesper Henriksson efter en målvaktsretur från Axel Ekholms skott.

På Västerås forum här kan man läsa att "Kungälv ska ha eloge, dom gav hjärta" och att "Kungälv hade bra fart på skridskorna och såg bra hungrigare ut än vad våra grönvita hjältar gjorde. Inte konstigt att de blåröda uttjöt ett riktigt glädjevrål när domaren blåste av."

Det är lätt att få hubris efter ett sådant resultat, så det tänker jag göra! Kan man slå Västerås borta så kan man slå vem som helst och den där slutspelsplatsen ska se upp, för här kommer Kungälv... En stabil säsongsinledning har plötsligt blivit en makalös rivstart!

Närmast väntar Broberg kl 1700 på lördag, i Ale Arena igen. Vi bara måste kunna få dit mer än 545 personer denna gång! Så långt är det väl inte att åka över älven när man ligger i toppen? Kom igen nu alla rödblåa hjärtan!