Kungälv - Bollnäs 2-4

IFK Kungälv var nära att kämpa sig ikapp Bollnäs i andra halvleken men förlorade med 2-4 till sist. Matchen kännetecknades av sträng kyla (-14 grader) och stundtals tät dimma.

Lagen
Till sist fick vi hörnläggaren och assistkungen Erik Schön tillbaka efter tre matchers frånvaro. Dessvärre kom inga hörnmål idag heller på fyra försök.

Första halvleken
Det blev en svag halvlek av Kungälv som inte fick mycket uträttat framåt och slog bort för många passningar på mittfältet. Bollnäs tog ledningen efter 10 minuter, en riktigt fin passning i luften från Berlin till Mickelsson som tog ner bollen perfekt och kunde ge gästerna ledning med ett hårt skott upp i nättaket.

Sedan tätnade dimman så mycket att blev nästan omöjligt att följa matchen i 10-15 minuter. Efter ungefär 20 minuter anade man några gråa figurer som samlades i målet, så Bollnäs hade nog hörna. Sedan kom spelarna tillbaka för avslag så det blev nog mål där någonstans.

Andra halvleken
Inte för första gången den här säsongen ryckte Kungälv upp sig i andra halvleken och höll jämna steg med Bollnäs halvleken ut. Reduceringen kom direkt efter pausen, Axel Ekholm var framme och störde målvakten på en långboll, och Adam Rudell kunde plocka upp returen och reducera till 1-2.

Det blev ett par soloåkningar (från Johansson och Ekholm) som var nära att resultera i friläge för Kungälv, men det var Bollnäs som återställde ledningen till 1-3 efter att Samuli Helavuori kom runt på vänsterkanten och serverade Markus Wikman som kunde peta in bollen från nära håll.

Med 12 minuter kvar var det reducerat igen. Inget vackert mål direkt, tilltrasslat var bara förnamnet, men Axel Ekholm är envis och lyckades till sist forcera in bollen efter att flera andra hade försökt från nära håll.

En liknande situation några minuter efteråt från en långboll sånär resulterade i kvittering, men Bollnäs lyckades försvara sitt mål den gången. Istället kunde de kontra in 2-4 med i princip matchens sista slag.

Sammanfattningen
Åttonde raka vinsten för Bollnäs som nu hoppat upp på tredje plats i tabellen och gjorde det som behövdes idag. Återigen har Kungälv spelat hyfsat och varit nära men inte lyckats tillräckligt för att ta några poäng.

Vinster för Vetlanda, Edsbyn, Kalix och Tillberga gjorde båda att slutspelsdrömmen definitivt tog slut och att kvalstrecket närmade sig. Bara fem poäng ner till båda Kalix och Tillberga nu med 4 omgångar kvar. Kalix har dessutom en hängmatch. Jag tror dock att vi klarar oss från kval om vi kan vinna en match till, och 3 av våra 4 återstående matcher är mot lag utanför slutspelsplatserna.

En större källa till oro denna vecka har dock varit ekonomin. Bandypuls hade fångat upp rykten i fredags att alla spelarkontrakt skulle vara rivna, något som klubben dementerade. Sedan följde några ovissa dagar innan det stod klart att januarilönerna var försenade och att ordförande Tony Hjertstrand låter som om han har koll på läget, även om ekonomin inte är i det bästa skicket just nu. "Klarar vi elitlicensen till nästa säsong? Jaja, herregud, det är klart att vi gör det..."